Bereidingswijze
Kook de bonen beetgaar in water met zout. Laat de bonen uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak hierin de kipstukjes snel rondom bruin. Haal ze uit de pan. Bestrooi ze met peper en zout. Bak in het overgebleven vet de ui en knoflook glazig. Voeg de paprikareepjes toe en bak die een paar minuten mee.
Roer de rode currypoeder erdoor en bak dit ook plm. 2 minuten mee.
Doe de mango chutney, kookroom, verkruimelde kippenbouillontablet en bonen erbij. Breng alles aan de kook. Doe nu de kipstukjes erbij en wam die ook even mee.
Maak de curry op smaak met peper, zout en een paar druppels citroensap.
Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak hierin de kipstukjes snel rondom bruin. Haal ze uit de pan. Bestrooi ze met peper en zout. Bak in het overgebleven vet de ui en knoflook glazig. Voeg de paprikareepjes toe en bak die een paar minuten mee.
Roer de rode currypoeder erdoor en bak dit ook plm. 2 minuten mee.
Doe de mango chutney, kookroom, verkruimelde kippenbouillontablet en bonen erbij. Breng alles aan de kook. Doe nu de kipstukjes erbij en wam die ook even mee.
Maak de curry op smaak met peper, zout en een paar druppels citroensap.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke slanke en snel te maken curry met veel groenten. Ik heb in plaats van sperziebonen haricots verts gebruikt. Vind ik zelf meestal nog lekkerder.
Ingrediënten
250 gram sperziebonen of haricots verts
250 gram kipfilet, in kleine stukjes
1 middelgrote rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 rode paprika, in kleine stukjes
1 flinke eetlepel mango chutney of meer naar smaak
2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
1 eetlepel Thaise rode curry van Jonnie Boer of rode currypasta
½ kippenbouillontablet
Peper, zout
100 ml slankroom of kookroom
Paar druppels citroensap
250 gram kipfilet, in kleine stukjes
1 middelgrote rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 rode paprika, in kleine stukjes
1 flinke eetlepel mango chutney of meer naar smaak
2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
1 eetlepel Thaise rode curry van Jonnie Boer of rode currypasta
½ kippenbouillontablet
Peper, zout
100 ml slankroom of kookroom
Paar druppels citroensap
Hulpmiddelen & keukengerei
wok of hapjespan
vergiet
pan voor de sperziebonen of haricots verts
vergiet
pan voor de sperziebonen of haricots verts
Leuke tips
Lekker met rijst of mie.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1481955
Homepage ID
886977
Teller
1433
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid