Kwartel met eendeleverpastei en peulen met mosterdsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 09/06/2020 - 09:31
Bereidingswijze
Voorbereiding: Fileer de kwartels door er eerst de poten vanaf te snijden en daarna de borstfilets. Laat het borstbeen het mes geleiden. Zet een rond bakje op de brioche en snij langs de rand af. Smeer de rondjes brood in met wat boter en grill ze lichtbruin Leg er wat eendenleverpaté op (eventueel met behulp van een kaasschaaf).

Maak nu eerst de marinade. Smelt 25 g boter, roer er 2 el honing door. Haal van het vuur en roer er 1 el mosterd door. Marineer er de stukjes kwartel minstens 1 uur in.

Maak nu de mosterdsaus. 15 g boter verhitten en hierin stukjes ui, geperste knoflook ~ 5 min zachtjes laten stoven. De wijn, laurierblad en tijm toevoegen en laten inkoken totdat er 2 el vocht overblijft. Dan bouillon toevoegen en tot de helft laten inkoken. Nu zeven en het vocht opvangen. De crème fraîche en 2 el mosterd er door roeren en 2 min zachtjes laten koken. zout en peper naar smaak toevoegen.

Kook de peulen gaar en houd warm. Bak de borstfilets en pootjes in 3 - 4 min gaar. Garneer 2 kwartelborstjes en 2 pootjes op elk stukje gebakken brood. Leg er de peulen naast en giet er wat mosterdsaus over.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zelf gemaakt als variatie op gerechten die ik eerder gegeten heb.
Ingrediënten
4 kwartels, 2 eetlepels honing, 50 g boter, 1 gesnipperde ui, 2 geperste tenen knoflook, 1 takje tijm, 1 laurierblad, 2 dl droge witte wijn, 2 dl runderbouillon, 3 el mosterd, 4 dl crème fraîche, peper, zout, 4 sneden brioche, blikje eendenleverpastei, pakje peulen.
Hulpmiddelen & keukengerei
Knoflookpers, koekenpan, evt een kaasschaaf.
Leuke tips
Een feestgerecht waarbij verfijning boven een grote portie staat. Neem daarom een vullend voorgerecht.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1481881
Homepage ID
2160663
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Author Image
Victorus
Gelegenheid