Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak de minikrieltjes in een koekenpan of hapjespan met een deksel op een lage warmtebron zodat ze lekker gaar en lichtbruin worden of kook ze even een paar minuten voor.
Zodra de krieltjes zacht zijn bak je de courgetteblokjes samen met de knoflook een paar minuten mee onder voortdurend omscheppen.
Maak het geheel op smaak met peper en zout.
Meng de lente-uitjes, stukjes gedroogde tomaten en verkruimelde feta door het krieltjes-courgette-mengsel.
Kan je koekenpan of hapjespan niet in de oven doe alles dan over in een ovenschaal.
Klop de crème fraîche door de losgeklopte eieren, samen met de helft van de geraspte kaas.
Verdeel de rest van de geraspte kaas over de pan.
Zet de pan/schotel zonder deksel plm. 20 tot 25 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is en lichtbruin ziet.
Bak de minikrieltjes in een koekenpan of hapjespan met een deksel op een lage warmtebron zodat ze lekker gaar en lichtbruin worden of kook ze even een paar minuten voor.
Zodra de krieltjes zacht zijn bak je de courgetteblokjes samen met de knoflook een paar minuten mee onder voortdurend omscheppen.
Maak het geheel op smaak met peper en zout.
Meng de lente-uitjes, stukjes gedroogde tomaten en verkruimelde feta door het krieltjes-courgette-mengsel.
Kan je koekenpan of hapjespan niet in de oven doe alles dan over in een ovenschaal.
Klop de crème fraîche door de losgeklopte eieren, samen met de helft van de geraspte kaas.
Verdeel de rest van de geraspte kaas over de pan.
Zet de pan/schotel zonder deksel plm. 20 tot 25 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is en lichtbruin ziet.
Afbeelding
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit verrukkelijke vegetarische hoofdgerecht smaakte onze nicht en mij uitstekend. De voorgekookte krieltjes uit de koeling wel even voorkoken of voorbakken. Dan de courgetteblokjes erbij en evenn meebakken. De feta, gedroogde tomaatjes en lente-uitjes smaken er super in. Tot slot het met crème fraîche losgeklopte ei en geraspte kaas erover en dan kun je al snelgaan smullen. Dat hebben wij in ieder geval gedaan. Het gerecht is voldoende voor 2 goede eters of voor 3 kleine eters.
Ingrediënten
450 gram voorgekookte minikrieltjes uit het koelvak
1 courgette, uiteinden verwijderd, in kleine blokjes
2 teentjes knoflook, gesnipperd
3 lente-uitjes, klein gesneden
Plm. 6 uitgelekte gedroogde tomaatjes op olie, in kleine stukjes
Plm. 100 gram feta in kleine stukjes
2 middelgrote eieren, losgeklopt
3 eetlepels crème fraîche
75 gram geraspte oude kaas
Peper, zout
1 courgette, uiteinden verwijderd, in kleine blokjes
2 teentjes knoflook, gesnipperd
3 lente-uitjes, klein gesneden
Plm. 6 uitgelekte gedroogde tomaatjes op olie, in kleine stukjes
Plm. 100 gram feta in kleine stukjes
2 middelgrote eieren, losgeklopt
3 eetlepels crème fraîche
75 gram geraspte oude kaas
Peper, zout
Hulpmiddelen & keukengerei
grote koekenpan of hapjespan met deksel
Kan de pan niet in de oven dan daarbij nog een ovenschaal
Kan de pan niet in de oven dan daarbij nog een ovenschaal
Leuke tips
Lekker met een salade.
In plaats van fetakaas kun je ook zachte geitenkaas gebruiken. Ook lekker.
In plaats van fetakaas kun je ook zachte geitenkaas gebruiken. Ook lekker.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Mediterraan
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1481869
Homepage ID
886977
Teller
862
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid