Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 graden.
Snij de witlof in de lengte in vieren.
Smelt de boter in de pan en bak hierin de spekblokjes bruin en knapperig. Voeg de witlof toe en bak de witlof aan alle kanten op middelhoge warmtebron aan alle kanten lichtbruin.
Voeg de champignons, paprikastukjes en lente-uitjes toe en bak dit even mee met de witlof.
Maak de groenten op smaak met peper, zout en (gerookt) paprikapoeder.
Als je pan niet ovenbestendig is doe je de groenten over in een ovenschaal.
Roer de helft van de geraspte door het losgeklopte eimengsel.
Giet dit over de groenten.
Strooi de rest van de kaas over de groenten en zet de schaal plm. 20 tot 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Snij de witlof in de lengte in vieren.
Smelt de boter in de pan en bak hierin de spekblokjes bruin en knapperig. Voeg de witlof toe en bak de witlof aan alle kanten op middelhoge warmtebron aan alle kanten lichtbruin.
Voeg de champignons, paprikastukjes en lente-uitjes toe en bak dit even mee met de witlof.
Maak de groenten op smaak met peper, zout en (gerookt) paprikapoeder.
Als je pan niet ovenbestendig is doe je de groenten over in een ovenschaal.
Roer de helft van de geraspte door het losgeklopte eimengsel.
Giet dit over de groenten.
Strooi de rest van de kaas over de groenten en zet de schaal plm. 20 tot 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Volgens mijn man mag ik deze witlof wel heel veel vaker maken zolekker vond hijhet. EErst worden de spekblokjes gebakken en daarna de witlof. Paprika, champignons en lente-uitjes worden daarna even meegebakken waarna het geheel wordt overgoten met losgeklopt ei en geraspte kaas. Lekker in de oven en smullen maar.
Ingrediënten
1 flinke eetlepel roomboter
4 stronkjes witlof schoongemaakt
Handje magere gerookte spekblokjes
2 lente-uitjes, gesnipperd
75 gram champignons in plakjes
½ rode paprika, gesnipperd
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 ei, losgeklopt met een scheutje melk
50 gram geraspte kaas
4 stronkjes witlof schoongemaakt
Handje magere gerookte spekblokjes
2 lente-uitjes, gesnipperd
75 gram champignons in plakjes
½ rode paprika, gesnipperd
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 ei, losgeklopt met een scheutje melk
50 gram geraspte kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan die in de oven kan of naast de pan nog een ovenschaal
Leuke tips
Lekker met gekookte aardappelen, gebakken aardappelen en aardappelpuree.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1481831
Homepage ID
886977
Teller
2101
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid