Bereidingswijze
Olijfolie verwarmen in een koekenpan.
Ui en knoflook glazig bakken.
Wortel, bleekselderij, champignons en paprikastukjes toevoegen en plm. 5 minuten meebakken. Afblussen met witte wijn (is niet noodzakelijk). Aan de kook brengen tot de wijn bijna is verdwenen.
Tomatenstukjes toevoegen met 100 ml water en de bouillontablet.
Op smaak maken met paprikapoeder, cayennepeper, gedroogde oregano en 2 theelepels suiker.
Aan de kook brengen en plm. 15 tot 20 minuten zachtjes laten koken.
¾ van de saus uit de pan halen en apart zetten.
Saus bedekken met 2 lasagnebladen (eventueel in stukken breken zodat de saus wordt bedekt, zie foto).
Lasagnebladen dun met crème fraîche bestrijken en ¼ van de Parmezaanse kaas erover strooien.
Mozzarella erover verdelen.
Dan volgt weer een deel van de saus, lasagnebladen en crème fraîche, etc.
Eindigen met tomatensaus en Parmezaanse kaas
Deksel op de pan en lasagne op een lage warmtebron plm. 20 tot 25 minuten garen.
Lasagne zonder deksel nog 5 minuten laten rusten en dan in de pan serveren.
Ui en knoflook glazig bakken.
Wortel, bleekselderij, champignons en paprikastukjes toevoegen en plm. 5 minuten meebakken. Afblussen met witte wijn (is niet noodzakelijk). Aan de kook brengen tot de wijn bijna is verdwenen.
Tomatenstukjes toevoegen met 100 ml water en de bouillontablet.
Op smaak maken met paprikapoeder, cayennepeper, gedroogde oregano en 2 theelepels suiker.
Aan de kook brengen en plm. 15 tot 20 minuten zachtjes laten koken.
¾ van de saus uit de pan halen en apart zetten.
Saus bedekken met 2 lasagnebladen (eventueel in stukken breken zodat de saus wordt bedekt, zie foto).
Lasagnebladen dun met crème fraîche bestrijken en ¼ van de Parmezaanse kaas erover strooien.
Mozzarella erover verdelen.
Dan volgt weer een deel van de saus, lasagnebladen en crème fraîche, etc.
Eindigen met tomatensaus en Parmezaanse kaas
Deksel op de pan en lasagne op een lage warmtebron plm. 20 tot 25 minuten garen.
Lasagne zonder deksel nog 5 minuten laten rusten en dan in de pan serveren.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het maken van lasagne kost altijd veel tijd en je hebt altijd een behoorlijke hoeveelheid. Op het internet stuitte ik op de zogenaamde "panlasagne". Omdat we de lasagne maar met zijn tweeën (mijn nicht en ik) wilden eten vond ik dit een heel goed alternatief.
Je kunt de saus natuurlijk ook heel goed met gehakt maken en alles aan toevoegen wat jij lekker vindt. Het gaat om het idee en dat is ons goed bevallen.
Je kunt de saus natuurlijk ook heel goed met gehakt maken en alles aan toevoegen wat jij lekker vindt. Het gaat om het idee en dat is ons goed bevallen.
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 middelgrote wortel, in hele kleine stukjes
1 stengel bleekselderij, geschild in kleine stukjes
100 gram champignons, schoongemaakt in kleine stukjes
1 rode paprika, schoongemaakt in kleine stukjes
(1/8 liter droge witte wijn optioneel)
1 blikje tomatenstukjes (inhoud plm. 400 gram)
1 groente- of kruidenbouilontablet
1 theelepel paprikapoeder
Mespunt cayennepeper
1 eetlepel gedroogde oregano
Plm. 6 lasagnebladen (koelverse)
100 ml crème fraîche
100 gram mozzarella in kleine stukken gescheurd
Plm. 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 middelgrote wortel, in hele kleine stukjes
1 stengel bleekselderij, geschild in kleine stukjes
100 gram champignons, schoongemaakt in kleine stukjes
1 rode paprika, schoongemaakt in kleine stukjes
(1/8 liter droge witte wijn optioneel)
1 blikje tomatenstukjes (inhoud plm. 400 gram)
1 groente- of kruidenbouilontablet
1 theelepel paprikapoeder
Mespunt cayennepeper
1 eetlepel gedroogde oregano
Plm. 6 lasagnebladen (koelverse)
100 ml crème fraîche
100 gram mozzarella in kleine stukken gescheurd
Plm. 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
kleine koekenpan voor twee personen
Leuke tips
Lekker met een salade.
Niet vegetariërs doen gehakt of rauweham door de saus.
Niet vegetariërs doen gehakt of rauweham door de saus.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1481795
Homepage ID
886977
Teller
697
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid