Bereidingswijze
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan.
Bak hierin de knoflook zacht en glazig. Voeg de plakjes wortel hieraan toe.
Bak deze even mee. Voeg 1 eetlepel water toe en wat zout naar smaak.
Deksel op de pan. Stoof de worteltjes beetgaar in plm. 10 tot 15 minuten.
Bak ondertussen de champignons in de overgebleven eetlepel olijfolie. Kruid de champignons met peper en zout.
Meng de champignons door de wortelplakjes
Roer er 1 eetlepel balsamicoazijn door.
Maak verder op maak met peper, zout en gehakte peterselie.
Bak hierin de knoflook zacht en glazig. Voeg de plakjes wortel hieraan toe.
Bak deze even mee. Voeg 1 eetlepel water toe en wat zout naar smaak.
Deksel op de pan. Stoof de worteltjes beetgaar in plm. 10 tot 15 minuten.
Bak ondertussen de champignons in de overgebleven eetlepel olijfolie. Kruid de champignons met peper en zout.
Meng de champignons door de wortelplakjes
Roer er 1 eetlepel balsamicoazijn door.
Maak verder op maak met peper, zout en gehakte peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Op zoek naar een lekker recept met worteltjes kwam ik een recept tegen met worteltjes met balsamico. Ik heb de bereiding van dit recept aangepast en er gebakken champignons aan toegevoegd. Toen waren de worteltjes qua smaak precies zoals ik het me had voorgesteld.
Ingrediƫnten
350 gram bospeen in schuine plakjes
100 gram champignons in plakjes
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, gesnipperd
Peper, zout
1 eetlepel witte balsamicoazijn
Gehakte peterselie
100 gram champignons in plakjes
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, gesnipperd
Peper, zout
1 eetlepel witte balsamicoazijn
Gehakte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
koekenpan
koekenpan
Leuke tips
Lekker met mijn recept "Kabeljauw aglio e olio en peperoncino"
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1481777
Homepage ID
886977
Teller
125
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid