Bereidingswijze
Snijd het vlees in blokjes (zo groot of klein als je zelf wil). Smelt wat boter in een braadpan en bak het vlees rondom aan. Snijd ondertussen de paprika's in blokjes en voeg toe aan het vlees. Voeg het blikje tomatenpuree en de kruiden toe en bak het allemaal even lekker mee. Voeg de vleesfond toe en breng het geheel aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag (liefst met een sudderplaatje ertussen) en laat het geheel minstens 3 uur sudderen (af en toe roeren en proeven).Voeg een half uurtje voor het einde van de kooktijd het pakje kookroom toe en laat nog even mee verwarmen.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Door het koudere weer kreeg ik ineens zin in stoofvlees en verzon ter plekke het recept. Bleek een lekker verzinsel te zijn!!
Ingrediënten
750-1000 gr. Sucadelappen
1 gele paprika
1 oranje paprika
groot blikje tomatenpuree
1 pot (ca. 380gr) vleesfond
pakje kookroom
tl. kaneelpoeder
tl. komijnpoeder
tl. cayennepeper
peper en zout
1 gele paprika
1 oranje paprika
groot blikje tomatenpuree
1 pot (ca. 380gr) vleesfond
pakje kookroom
tl. kaneelpoeder
tl. komijnpoeder
tl. cayennepeper
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Stoofpan
Leuke tips
Lekker met rijst of aardappelpuree.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1481759
Homepage ID
2251168
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid