Bereidingswijze
Zet een pan op laag vuur met daarin de roomboter en fijngesneden knoflook
en bak deze tot hij licht bruin is. Schep met een eetlepel de bloem bij
dit mengsel totdat er niet meer bloem door de roomboter wordt
Opgenomen (u maakt een roe)
Zet alvorens u de roe maakt een pan op met 400cc water en doe hir het garnalen bouillonblokje in
verwarm dit tot hij heet is
Gooi nu de garnalen bouillon met een kleine soeplepel bij de roe onder voortdurend
hard roeren en bij dit doen totdat de roe er stevig gebonden uitziet
Doe hier nu de cognac en palmsuiker bij. Breng nu de roe al roerend aan de kook
Waarna het vuur onder de roe uit kan.
Roer nu de dille en bosui erdoorheen en voeg de garnalen toe.
Verwarm hierna de roe tot boven de 60graden
Laat hierna de roe afkoelen en roer deze onder het afkoelen enkele keren door
Vul het gewenste aantal cups met de garnalenragout en bak deze
af in de oven op 180 graden voor 12 minuten
en bak deze tot hij licht bruin is. Schep met een eetlepel de bloem bij
dit mengsel totdat er niet meer bloem door de roomboter wordt
Opgenomen (u maakt een roe)
Zet alvorens u de roe maakt een pan op met 400cc water en doe hir het garnalen bouillonblokje in
verwarm dit tot hij heet is
Gooi nu de garnalen bouillon met een kleine soeplepel bij de roe onder voortdurend
hard roeren en bij dit doen totdat de roe er stevig gebonden uitziet
Doe hier nu de cognac en palmsuiker bij. Breng nu de roe al roerend aan de kook
Waarna het vuur onder de roe uit kan.
Roer nu de dille en bosui erdoorheen en voeg de garnalen toe.
Verwarm hierna de roe tot boven de 60graden
Laat hierna de roe afkoelen en roer deze onder het afkoelen enkele keren door
Vul het gewenste aantal cups met de garnalenragout en bak deze
af in de oven op 180 graden voor 12 minuten
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mijn favoriete borrelhap!
Ingrediƫnten
100 gram gepelde Hollandse garnalen
Bloem
25 gram roomboter
3 tenen knoflook
3 telepels palmsuiker
Scheutje cognac
1 fijngesneden stengel bosui
6 fijngesneden stengels dille
400cc wster
1 garnalen bouillonblokje
Cups van Jos Poell verkrijgbaar bij Albert Hein
Bloem
25 gram roomboter
3 tenen knoflook
3 telepels palmsuiker
Scheutje cognac
1 fijngesneden stengel bosui
6 fijngesneden stengels dille
400cc wster
1 garnalen bouillonblokje
Cups van Jos Poell verkrijgbaar bij Albert Hein
Hulpmiddelen & keukengerei
Pannetje, garde en een pollepel.
Leuke tips
Bestrooi met enkele korrels grof zeezout.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1481695
Homepage ID
1426308
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid