Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat. Snij de paprika in reepjes en leg ze op de bakplaat. Snij de tomaatjes doormidden en leg ze bij de paprika. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en zet de bakplaat ca. 15 minuten in de oven.
- Snipper de sjalot, hak de knoflook en snij de prei in dunne ringetjes. Fruit de sjalot, knoflook en prei in een beetje olie. Doe de tijm, laurier en salie erbij.
- Voeg dan de rijst toe. Bak en schep het goed om tot de korrels een beetje glazig zijn.
- Blus de rijst af met de wijn. Laat de alcohol verdampen en voeg de bouillon lepel voor lepel toe. Laat zachtjes pruttelen en voeg steeds als het vocht is opgenomen weer wat bouillon toe. De rijst moet bij elkaar ca. 20-25 min. koken.
- Hussel de groenten in de oven na 10 minuten om en schuif ze nog 5 minuten terug.
- Rasp de Parmezaanse kaas. Het grootste gedeelte gaat door de risotto maar hou een beetje achter in een bakje voor op tafel.
- Meng als de rijst gaar is maar nog wel een beetje nattig, de boter en de Parmezaanse kaas erdoor. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
- Schep de geroosterde paprika en tomaatjes erdoorheen.
- Doe de gerookte zalm in stukjes (plukjes) over de risotto of schep het erdoorheen.
- Snipper de sjalot, hak de knoflook en snij de prei in dunne ringetjes. Fruit de sjalot, knoflook en prei in een beetje olie. Doe de tijm, laurier en salie erbij.
- Voeg dan de rijst toe. Bak en schep het goed om tot de korrels een beetje glazig zijn.
- Blus de rijst af met de wijn. Laat de alcohol verdampen en voeg de bouillon lepel voor lepel toe. Laat zachtjes pruttelen en voeg steeds als het vocht is opgenomen weer wat bouillon toe. De rijst moet bij elkaar ca. 20-25 min. koken.
- Hussel de groenten in de oven na 10 minuten om en schuif ze nog 5 minuten terug.
- Rasp de Parmezaanse kaas. Het grootste gedeelte gaat door de risotto maar hou een beetje achter in een bakje voor op tafel.
- Meng als de rijst gaar is maar nog wel een beetje nattig, de boter en de Parmezaanse kaas erdoor. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
- Schep de geroosterde paprika en tomaatjes erdoorheen.
- Doe de gerookte zalm in stukjes (plukjes) over de risotto of schep het erdoorheen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Risotto vind ik altijd een beetje een luxe en verwengerecht. Evenals de warmgerookte zalmfilets van de visboer, die ik nog 2 had liggen. Goed voor een restaurantwaardig recept en bovendien een erg mooie combinatie.
Trouwens "normale" gerookte zalmfilet kun je die hier ook prima voor gebruiken.
Trouwens "normale" gerookte zalmfilet kun je die hier ook prima voor gebruiken.
Ingrediƫnten
- 300-400 gram risottorijst
- 2 moten +/- 400 gram (warm)gerookte zalm
- 150 ml droge witte wijn
- 800 ml vis- of groentebouillon
- 1 prei
- 2 puntpaprika's
- 200 gram kleine tomaatjes
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- tijm, laurier, salie, pezo
- klont boter (+/- 50 gram)
- Parmezaanse kaas of Pecorino (+/- 100 gram)
- olijfolie
- 2 moten +/- 400 gram (warm)gerookte zalm
- 150 ml droge witte wijn
- 800 ml vis- of groentebouillon
- 1 prei
- 2 puntpaprika's
- 200 gram kleine tomaatjes
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- tijm, laurier, salie, pezo
- klont boter (+/- 50 gram)
- Parmezaanse kaas of Pecorino (+/- 100 gram)
- olijfolie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1481677
Homepage ID
2066044
Teller
1672
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid