Nederlands spitskoolpannetje met ham kaas en roerei

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 08/27/2020 - 19:08
Bereidingswijze
Verhit de olie in een hapjespan. Bak hierin de ui glazig. Voeg de gesneden spitskool toe en bak deze even mee. Maak op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
Doe de gekookte ham erbij en 1 eetlepel water. Laat de spitskool op een lage warmtebron in plm. 5 tot 7 minuten beetgaar worden.
Roer de geraspte kaas door de losgeklopte eieren.
Verhit de boter in een koekenpannetje en bak hiervan roerei. ( Schenk het ei in de pan, zet het vuur laag en roer voortdurend zodat het niet aan de pan gaat kleven. Blijf roeren, zodat het ei overal gelijkmatig stolt. Zet het vuur uit als het ei half gestold is. Door de warmte van de pan stolt het ei verder. Blijf roeren. Breng het roerei op smaak met peper en eventueel zout.)
Schep het roerei door de spitskool.
Afbeelding
Nederlands spitskoolpannetje met ham kaas en roerei
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Spitskool is zo veelzijdig. Je kunt er echt van alles mee doen. Ik had een grote spitskool gekocht die ik op  verschillende manieren hebt klaargemaakt. Deze keer een beetje op de manier zoals je vroeger gewone macaroni maakte. En het was heerlijk.
Ingrediënten
2 eetlepels zonnebloemolie
400 gram gesneden spitskool
1 kleine ui, gesnipperd
150 gram gekookte ham, reepjes
2 eieren, losgeklopt
50 gram geraspte kaas
10 gram roomboter
Peper, zout, nootmuskaat
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel paprikapoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan of wok
Leuke tips
Lekker met gebakken aardappelen of aardappelpuree en voor wie graag vlees eet: een karbonade is er erg lekker bij.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1481675
Homepage ID
886977
Teller
909
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid