Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin het gehakt in grove stukken bruin.
Bak de ui en de knoflook even mee.
Doe de tomatenblokjes, laurierblaadje, oregano, schepje suiker en de vleesbouillontablet erbij, Breng alles aan de kook. Laat op een lage warmtebron plm. 20 minuten zachtjes stoven.
Meng 200 gram roomkaas en de pesto door de goed uitgelekte spinazie. Maak de spinazie op smaak met peper en zout
Doe 1/3 van de gehaktsaus onderin de ovenschaal. Dek af met lasagnebladen.
Verdeel daarover de helft van de spinazie/roomkaas, de helft van de gesneden champignons en wat geraspte kaas. Dek af met lasagnebladen.
Nu weer de helft van de gehaktsaus die nog over is. Verdeel hierover de in stukjes verdeelde mozzarella en wat geraspte kaas. Dek ook dit weer af met lasagnebladen.
Nu komt het restant van de spinazie met champignons aan de beurt. Weer lasagnebladen.
Als laatste de rest van de gehaktsaus met gerapte kaas en lasagnebladen.
Op de bovenste laag lasagnebladen komt de rest van de roomkaas, verdund met at melk en een flinke laag geraspte kaas.
Bak de lasagne in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven plm. 25 tot 30 minuten.
Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin het gehakt in grove stukken bruin.
Bak de ui en de knoflook even mee.
Doe de tomatenblokjes, laurierblaadje, oregano, schepje suiker en de vleesbouillontablet erbij, Breng alles aan de kook. Laat op een lage warmtebron plm. 20 minuten zachtjes stoven.
Meng 200 gram roomkaas en de pesto door de goed uitgelekte spinazie. Maak de spinazie op smaak met peper en zout
Doe 1/3 van de gehaktsaus onderin de ovenschaal. Dek af met lasagnebladen.
Verdeel daarover de helft van de spinazie/roomkaas, de helft van de gesneden champignons en wat geraspte kaas. Dek af met lasagnebladen.
Nu weer de helft van de gehaktsaus die nog over is. Verdeel hierover de in stukjes verdeelde mozzarella en wat geraspte kaas. Dek ook dit weer af met lasagnebladen.
Nu komt het restant van de spinazie met champignons aan de beurt. Weer lasagnebladen.
Als laatste de rest van de gehaktsaus met gerapte kaas en lasagnebladen.
Op de bovenste laag lasagnebladen komt de rest van de roomkaas, verdund met at melk en een flinke laag geraspte kaas.
Bak de lasagne in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven plm. 25 tot 30 minuten.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze lekkere lasagne is sneller klaar omdat je geen béchamelsaus hoeft te maken. De spinazie gaat rauw in de lasagne, lekker romig en beetje kruidig door de roomkaas en de pesto die erdoor is gemengd. Wat mozzarella tussen de lasagnebladen en veel geraspte kaas maken hiervan een feestmaaltijd.
Ingrediënten
Gehaktsaus:
2 eetlepels olijfolie
300 g rundergehakt
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
1 blikje tomatenblokjes 400 gram
1 vleesbouillontablet
1 laurierblad
1 eetlepel gedroogde oregano
Schepje suiker (zo haal je het zure van de tomatensaus weg)
Spinazielaag:
300 gram diepvries gesneden bladspinazie (ontdooid)
300 gram roomkaas naturel
2 eetlepels groene pesto
Peper zout
150 gram champignons, in plakjes
Verder:
1 kleine bol mozzarella, uitgelekt in stukjes
Plm. 10 verse lasagnebladen (koeling)
100 gram geraspte pittige kaas
Wat melk
2 eetlepels olijfolie
300 g rundergehakt
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
1 blikje tomatenblokjes 400 gram
1 vleesbouillontablet
1 laurierblad
1 eetlepel gedroogde oregano
Schepje suiker (zo haal je het zure van de tomatensaus weg)
Spinazielaag:
300 gram diepvries gesneden bladspinazie (ontdooid)
300 gram roomkaas naturel
2 eetlepels groene pesto
Peper zout
150 gram champignons, in plakjes
Verder:
1 kleine bol mozzarella, uitgelekt in stukjes
Plm. 10 verse lasagnebladen (koeling)
100 gram geraspte pittige kaas
Wat melk
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
hapjespan
ovenschaal
hapjespan
ovenschaal
Leuke tips
Lekker met een salade.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1481667
Homepage ID
886977
Teller
213
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid