Bereidingswijze
- kook de pasta 'al dente', spoel het koud af en meng er een klein beetje olijfolie door tegen het plakken
- laat de olijven en de kappertjes uitlekken (eventueel bij elkaar)
- snij of prak de tonijn in kleine stukjes
- snipper de rode ui fijn
- snij de tomaatjes in stukjes
- doe de pasta in een grote schaal of kom
- meng de olijven, kappertjes, tomaatjes, tonijn en ui door de pasta met een paar eetlepels olijfolie
- voeg slasaus toe tot het een beetje smeuig geheel wordt (naar smaak, maar wees zuinig)
- snij de rucola en peterselie heel fijn en voeg deze ook toe
- voor wat frisheid kun je kiezen: voeg het sap van 1 sinaasappel of citroen toe of maak het af met een klein beetje balsamico azijn
- zet de salade minstens een uurtje in de koelkast om lekker fris te worden
- laat de olijven en de kappertjes uitlekken (eventueel bij elkaar)
- snij of prak de tonijn in kleine stukjes
- snipper de rode ui fijn
- snij de tomaatjes in stukjes
- doe de pasta in een grote schaal of kom
- meng de olijven, kappertjes, tomaatjes, tonijn en ui door de pasta met een paar eetlepels olijfolie
- voeg slasaus toe tot het een beetje smeuig geheel wordt (naar smaak, maar wees zuinig)
- snij de rucola en peterselie heel fijn en voeg deze ook toe
- voor wat frisheid kun je kiezen: voeg het sap van 1 sinaasappel of citroen toe of maak het af met een klein beetje balsamico azijn
- zet de salade minstens een uurtje in de koelkast om lekker fris te worden
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
De eerste keer dat ik dit maakte was meteen een succes. Bij de lunch, bij het avondeten, mee naar school... Alles was in anderhalve dag op en dit recept is echt voor een grote schaal salade!
Ingrediƫnten
- 500 gr pasta (kort, bijvoorbeeld penne of fusilli)
- 2 of 3 kleine blikjes tonijn in olijfolie (ca 300 a 400 gr)
- potje olijven (ca 240gr)
- potje kappertjes (ca 100gr)
- 1 rode ui
- klein bakje snoeptomaatjes
- klein bosje peterselie
- rucola (ca 75 gr)
- (halfvolle) slasaus
- olijfolie
- 1 (pers)sinaasappel / citroen / paar eetlepels balsamico azijn
- 2 of 3 kleine blikjes tonijn in olijfolie (ca 300 a 400 gr)
- potje olijven (ca 240gr)
- potje kappertjes (ca 100gr)
- 1 rode ui
- klein bakje snoeptomaatjes
- klein bosje peterselie
- rucola (ca 75 gr)
- (halfvolle) slasaus
- olijfolie
- 1 (pers)sinaasappel / citroen / paar eetlepels balsamico azijn
Hulpmiddelen & keukengerei
- ruime kookpan
- grote schaal
- zeef
- grote schaal
- zeef
Leuke tips
Ik strooi er zelf graag na het opscheppen nog een beetje parmezaanse kaas overheen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1481653
Homepage ID
2953325
Teller
164
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Gelegenheid