Zalmfilet in Parmaham met Siciliaanse tomatensaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 08/13/2020 - 20:29
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kruid de zalmfilet met zout en (lemon)peper.
Verpak de zalmfilet in de ham.
Meng de tomatenblokjes, rode ui, kappertjes, olijven, knoflook en oregano in een ovenschaal en maak op smaak met peper en zout.
Leg de in ham verpakte vis op de koude niet gekookte saus.
Sprenkel wat olijfolie en citroensap over de vis.
Zet de schaal plm. 15 tot 18 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.
Garneer de zalm voor het opdienen met wat rucola.

Afbeelding
Zalmfilet in Parmaham met Siciliaanse tomatensaus
Zalmfilet in Parmaham met Siciliaanse tomatensaus
Zalmfilet in Parmaham met Siciliaanse tomatensaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De gekruide zalm wordt verpakt in Parmaham en gaat zonder voor te bakken direct op de niet vooraf gekookte tomatensaus zo de oven in.  Dus heel gemakkelijk te maken en goed voor te bereiden.
De tomatensaus kun je al uren tevoren maken.
Zalmfilet kruiden en inpakken in de ham en zo in de saus leggen.
Even in de oven en smullen maar. !!
Ingrediënten
4 stukken zalmfilet
Lemonpeper (Johnny Boer)
Peper, zout
Plakken Parmaham
200 gram tomatenblokjes of meer naar smaak
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
2 eetlepels donkere olijven in dunne plakjes
1 afgestreken eetlepel gedroogde oregano
2 eetlepels olijfolie extra vergine
citroensap
handje rucola
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal
Leuke tips
Lekker met een salade, stokbrood, gebakken aardappelen etc. etc
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1481395
Homepage ID
886977
Teller
321
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid