Bereidingswijze
Kook de pasta beetgaar in water met zout.
Giet de pasta af in een vergiet en spoel af met koud water.
Roer de pesto door de pasta. Meng er dan de kipfilet, tomaatjes, kappertjes, basilicum en verkruimelde geitenkaas door.
Proef de pasta en maak nog beter op smaak met wat balsamicoazijn en olijfolie.
Schep als laatste de stukjes basilicum door de pasta.
Giet de pasta af in een vergiet en spoel af met koud water.
Roer de pesto door de pasta. Meng er dan de kipfilet, tomaatjes, kappertjes, basilicum en verkruimelde geitenkaas door.
Proef de pasta en maak nog beter op smaak met wat balsamicoazijn en olijfolie.
Schep als laatste de stukjes basilicum door de pasta.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik had nog een schaal pasta over van een etentje van de vorige dag. Als het dan ook nog tropisch warm is denk je toch als eerste aan een pastasalade. Met de plakjes gerookte kipfilet (vleeswaar) uit de knoelkast, een restant zachte geitenkaas, afgemaakt met kerstomaatjes, wat kappertjes, basilicumpesto en wat blaadjes basilicum. Heerlijk !
Ingrediƫnten
125 gram beetgaar gekookte en afgekoelde pasta
3 eetleepels basilicumpesto
plm. 100 gram plakjes gerookte kipfilet (vleeswaar,) in smalle reepjes
plm.. 8 kerstomaatjes (leuk in verschillende kleuren), in partjes
plm. 50 gram zachte geitenkaas (Bettine Blanc), verkruimeld
2 eetlepels kappertjes (uitgelekt)
2 eetlepels blaadjes basilicum (in stukjes gescheurd)
2 theelepels witte balsamicoazijn
1 eetlepel olijfolie
3 eetleepels basilicumpesto
plm. 100 gram plakjes gerookte kipfilet (vleeswaar,) in smalle reepjes
plm.. 8 kerstomaatjes (leuk in verschillende kleuren), in partjes
plm. 50 gram zachte geitenkaas (Bettine Blanc), verkruimeld
2 eetlepels kappertjes (uitgelekt)
2 eetlepels blaadjes basilicum (in stukjes gescheurd)
2 theelepels witte balsamicoazijn
1 eetlepel olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
pan om de pasta te koken
vergiet om de pasta uit te laten lekken
schaal
vergiet om de pasta uit te laten lekken
schaal
Leuke tips
In plaats van geitenkaas kun je ook mozzarella gebruiken . Ook lekker.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1481345
Homepage ID
886977
Teller
257
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid