Frisse linzensalade met paprika geitenkaas kappertjes en rode ui

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 08/09/2020 - 17:36
Bereidingswijze
Laat de linzen uitlekken in een zeef of vergiet en spoel ze goed af,
Doe de linzen in een schaal.
Meng de linzen met de kappertjes, paprikareepjes, lente-uitjes, peterseli en geitenkaas.
Klop de drssing van azijn, olie, peper, zout en honing.
Meng de dressing met de linzensalade.
Laat de salade plm. 1 uur intrekken voor je hem gebruikt.
Af en toe omscheppen.
Afbeelding
Frisse linzensalade met paprika geitenkaas kappertjes en rode ui
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Op warrme dagen heb ik weinig zin in boterhammen en eet ik liever een lekkere frisse salade.
In mijn voorraadkast had ik nog een blikje linzen staan, in de koelkast een restant zachte geitenkaas, paprika, kappertjes en dan een "ui" hoort erbij.
Ingrediƫnten
1 blikje linzen (plm. 300 gram), uitgelekt en afgespoeld.
1 middelgrote rode ui, in dunne halve ringen
2 lente-uitjes, in smalle ringetjes
1 rode paprika, in reepjes
plm. 50 gram zachte jonge geitenkaas, in stukjes
2 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels uitgelekte kappertjes
Dressing:
2 eetlepels witte balsamicoazijn
4 eetlepels olijfolie
peper, zout
1 eetlepel honing
Hulpmiddelen & keukengerei
schaaltje voor de dressing
schaal voor de salade
vergiet of zeef
Leuke tips
In plaats van linzen kun je in deze salade ook witte bonen of kidneybonen gebruiken.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1481315
Homepage ID
886977
Teller
87
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid