Bereidingswijze
Ba de plakjes ontbijtspek bruin in een droge koekenpan. Laat het spek uitlekken op een stukje keukenpapier en verkruimel het spek.
Verhit de olie in een pan.
Bak hierin de ui-en knoflook glazig.
Voeg de stukken courgette en lente-ui(of prei) toe en bak even mee.
Voeg zoveel water toe tot de courgettestukken net onderstaan.
Doe de bouillontablet en de Provencaalse kruiden erbij en breng de soep aan de kook.
Laat de soep plm. 20 minuten zachtjes koken.
Voeg de roomkaas toe en pureer de soep met de staafmixer tot een mooie gladde massa.
Als de soep te dik is voeg dan een beetje melk toe.
Maak de soep op smaak met peper en zout
Zet de soep minimaal 3 uur koud weg in de koelkast.
Dien de soep op met het verkruimelde ontbijtspek.
Verhit de olie in een pan.
Bak hierin de ui-en knoflook glazig.
Voeg de stukken courgette en lente-ui(of prei) toe en bak even mee.
Voeg zoveel water toe tot de courgettestukken net onderstaan.
Doe de bouillontablet en de Provencaalse kruiden erbij en breng de soep aan de kook.
Laat de soep plm. 20 minuten zachtjes koken.
Voeg de roomkaas toe en pureer de soep met de staafmixer tot een mooie gladde massa.
Als de soep te dik is voeg dan een beetje melk toe.
Maak de soep op smaak met peper en zout
Zet de soep minimaal 3 uur koud weg in de koelkast.
Dien de soep op met het verkruimelde ontbijtspek.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Etentje gepland en het zou snikheet worden. Dan kies je voor lichte en liefst koude gerechten. Ik had nog een courgette liggen en zo kwam ik op dit lekkere koude courgettesoepje. Het viel erg in de smaak.
Ingrediƫnten
1 courgette, uiteinden verwijderd, in grove stukken
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
3 lente-uitjes in kleine stukjes of een stukje prei
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel Provencaalse kruiden
1 kruidenbouillontablet
peper, zout
plm. 50 gram roomkaas met knofook en kruiden
scheutje melk
paar plakjes ontbijtspek
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
3 lente-uitjes in kleine stukjes of een stukje prei
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel Provencaalse kruiden
1 kruidenbouillontablet
peper, zout
plm. 50 gram roomkaas met knofook en kruiden
scheutje melk
paar plakjes ontbijtspek
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de soep
staafmixer
kleine koekenpan
staafmixer
kleine koekenpan
Leuke tips
Ik heb de soep opgediend in koffiekopjes. Ook leuk in een glas.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1481313
Homepage ID
886977
Teller
177
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid