Pescado a la Veracruzana Visfilet in pittige tomaat olijven kappersaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 08/09/2020 - 16:35
Bereidingswijze
In hapjesplan 2 eetlepel olie verhitten. Ui en knoflook hierin glazig bakken. Laurierblaadjes tegelijkertijd meebakken.
Tomatenblokjes toevoegen en ook even meebakken. Plakjes olijven, kappertjes, oregano en jalapenopeper door de tomatensaus roeren. Op smaak maken met peper en zout. Saus plm. 15 tot 20 minutenzachtjes laten sudderen tot een dikke saus ontstaat.
Ondertussen:
Kabeljauw besprenkelen met citroensap. Even laten intrekken.
Vis kruiden met peper en zout en aan beide zijden met bloem inwrijven.
Rest (2 eetlepels) olie verhitten in koekenpan.
Hierin de visfilets aan beide zijden op een middelhoge warmtebron goudbruin bakken (plm. 10 tot 12 minuten).
Visin de saus leggen en samen serveren.
Afbeelding
Pescado a la Veracruzana Visfilet in pittige tomaat olijven kappersaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Op zoek naar weer eens een andere saus voor mijn kabeljauwfilets kwam ik eerst terecht bij een recept van "Kochen & Geniessen" uit 2009 en daarna in mijn eigen kookboekenbibiotheek in het boekje "Wereldkeukens van AH, Mexico". De recepten weken enigszins van elkaar af. Ik heb een combinatie van beide recepten gemaakt. En dat viel in de smaak.
Ingrediƫnten
plm. 600 gram visfilets (ik had kabeljauwhaasjes)
2 eetlepels bloem
2 + 2 eetlepels olijfolie
1 flinke ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
1 blik tomatenblokjes (plm. 400 gram) (in beide recepten werd 800gram genoemd, vond ik teveel)
1 laurierblad, liefst verse
50 gram groene olijven zonder pit, in plakjes
1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
1 eetlepel gedroogde oregano
zout, peper
1 eetlepel Jalapenopepers (potje Casa Fiesta) of meer naar smaak
sap van 1 citroen

Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan of grote koekenpan voor de saus
koekenpan voor de vis
Leuke tips
Lekker met rijst of lekker stevig brood.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1481309
Homepage ID
886977
Teller
88
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid