Bereidingswijze
Kruid de blokjes kipfilet met peper en zout en haal ze door het bloem. Alle stukjes moeten met bloem bedekt zijn.
Verhit de olie in een hapjespan of wok.
Bak de stukjes kip al omscheppend ze licht gekeurd zijn.
Schep de kipfilet uit de pan en leg op een bord.
Bak in de overgebleven olie de ui en knoflook glazig. Voeg wortelblokjes en de bleekselderij toe en bak deze plm. 4 tot 5 minuten tot de wortelblokjes zachter zijn. Voeg nu de prei en de champignons toe.
Laat alles even omscheppend bakken dan krijgen de groenten meer smaak.
Giet de wijn erbij en breng aan de kook. Laat de wijn iets verdampen.
Voeg nu de crème fraîche, paprikapoeder en een paar druppels tabasco toe en roer alles goed door elkaar.
Doe de kip weer terug in de pan samen met 2 eetlepels peterselie.
Leg een deksel op de pan en laat op zacht vuur plm. 10 minuten sudderen.
Proef of er nog wat zout of peper toegevoegd moet worden.
Strooi de rest van de peterselie erbij. Lekker met witte rijst.
Verhit de olie in een hapjespan of wok.
Bak de stukjes kip al omscheppend ze licht gekeurd zijn.
Schep de kipfilet uit de pan en leg op een bord.
Bak in de overgebleven olie de ui en knoflook glazig. Voeg wortelblokjes en de bleekselderij toe en bak deze plm. 4 tot 5 minuten tot de wortelblokjes zachter zijn. Voeg nu de prei en de champignons toe.
Laat alles even omscheppend bakken dan krijgen de groenten meer smaak.
Giet de wijn erbij en breng aan de kook. Laat de wijn iets verdampen.
Voeg nu de crème fraîche, paprikapoeder en een paar druppels tabasco toe en roer alles goed door elkaar.
Doe de kip weer terug in de pan samen met 2 eetlepels peterselie.
Leg een deksel op de pan en laat op zacht vuur plm. 10 minuten sudderen.
Proef of er nog wat zout of peper toegevoegd moet worden.
Strooi de rest van de peterselie erbij. Lekker met witte rijst.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een gemakkelijk te maken gerecht om wat restjes groenten uit je koelkast op te maken.
De kipfilet blijft heerlijk mals en sappig van smaak.
Eenvoudig maar lekker !!
De kipfilet blijft heerlijk mals en sappig van smaak.
Eenvoudig maar lekker !!
Ingrediënten
250 gram kipfilet, in blokjes
Peper, zout
1 volle eetlepel bloem
2 eetlepels zonnebloemolie
100 gram champignons, in plakjes
1 prei, in kleine stukjes
1 wortel, geschild in kleine blokjes
1 stengel bleekselderij, geschild in kleine blokjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 glas witte wijn
2 theelepels paprikapoeder
Paar druppels tabasco
100 ml crème fraîche
4 eetlepels gehakte peterselie
Peper, zout
1 volle eetlepel bloem
2 eetlepels zonnebloemolie
100 gram champignons, in plakjes
1 prei, in kleine stukjes
1 wortel, geschild in kleine blokjes
1 stengel bleekselderij, geschild in kleine blokjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 glas witte wijn
2 theelepels paprikapoeder
Paar druppels tabasco
100 ml crème fraîche
4 eetlepels gehakte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan of wok met deksel
Leuke tips
Lekker met rijst, gebakken aardappelen of pasta
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1481183
Homepage ID
886977
Teller
393
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid