Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Verhit de olie en bak hierin de ui en de knoflook glazig. Bak het laurierblad even mee, dat zorgt voor meer smaak.
Voeg de stukjes tomaat en paprika toe en kruid het geheel met de verkruimelde bouillontablet, honing, tijm en oregano.
Laat de saus plm. 15 minuten zachtjes sudderen.
Giet de saus in een vuurvaste schaal.
Bestrooi de vis met zout en peper.
Leg de visfilets in de saus. Druppel wat citroensap en een beetje olijfolie over de vis.
Zet de schaal plm. 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Haal de schaal uit de oven.
Verdeel de olijven en de feta over de vis. Zet de schaal nog 8 tot 10 minuten terug in de oven. (Niet langer!)
Verhit de olie en bak hierin de ui en de knoflook glazig. Bak het laurierblad even mee, dat zorgt voor meer smaak.
Voeg de stukjes tomaat en paprika toe en kruid het geheel met de verkruimelde bouillontablet, honing, tijm en oregano.
Laat de saus plm. 15 minuten zachtjes sudderen.
Giet de saus in een vuurvaste schaal.
Bestrooi de vis met zout en peper.
Leg de visfilets in de saus. Druppel wat citroensap en een beetje olijfolie over de vis.
Zet de schaal plm. 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Haal de schaal uit de oven.
Verdeel de olijven en de feta over de vis. Zet de schaal nog 8 tot 10 minuten terug in de oven. (Niet langer!)
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze lekkere ovenschotel brengt je echt in Griekse sferen. Lekker buiten op je terras of balkon en dan smullen van deze heerlijke visschotel die in een mum van tijd klaar is.
Lekker wijntje erbij en smullen maar.
N.B. Hou je niet van olijven? Gewoon weglaten, ook zonder olijven is dit heerlijk. !!
Lekker wijntje erbij en smullen maar.
N.B. Hou je niet van olijven? Gewoon weglaten, ook zonder olijven is dit heerlijk. !!
Ingrediƫnten
300 gram kabeljauwhaasje
2 eetlepels olijfolie
1 middelgrote rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 laurierblad
1 flinke vleestomaat, ontveld, in blokjes
1 gele paprika, schoongemaakt in blokjes
1 verkruimelde groente- of kruidenbouillontablet
zout, peper
2 theelepels gedroogde tijm
2 theelepels gedroogde oregano
2 theelepels honing
donkere Kalamata olijven zonder pit
50 gram feta kaas in stukjes
citroensap
2 eetlepels olijfolie
1 middelgrote rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 laurierblad
1 flinke vleestomaat, ontveld, in blokjes
1 gele paprika, schoongemaakt in blokjes
1 verkruimelde groente- of kruidenbouillontablet
zout, peper
2 theelepels gedroogde tijm
2 theelepels gedroogde oregano
2 theelepels honing
donkere Kalamata olijven zonder pit
50 gram feta kaas in stukjes
citroensap
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
ovenschaal
ovenschaal
Leuke tips
Lekker met vers stokbrood, krielaardappeltjes en een groene salade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1480941
Homepage ID
886977
Teller
1312
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid