Bereidingswijze
Spaanse tomatensalade:
Was en droog de tomaten en snij ze in dunne plakken.
Verdeel de uisnippers en de peterselie over de tomaten.
Maak de dressing door de olijfolie en azijn (+ eventueel sherry) door elkaar te kloppen. Breng op smaak met honing, peper en zout. Schenk de dressing lak voor het opdienen over de tomaten.
Boterbönensalade.
Kook de bonen in water met zout beetgaar. Laat de bonen uitlekken in een vergiet.
Klop een dressing van de olie, azijn, honing, peper en zout.
Meng de rode uisnippers door warme bonen. Giet de dressing over de bonen met ui. Laat de bonen minimaal 1 uur marineren. Af en toe omscheppen.
Schep de tomatenblokjes en de peterselie vlak voor het opdienen door de bonensalade.
Was en droog de tomaten en snij ze in dunne plakken.
Verdeel de uisnippers en de peterselie over de tomaten.
Maak de dressing door de olijfolie en azijn (+ eventueel sherry) door elkaar te kloppen. Breng op smaak met honing, peper en zout. Schenk de dressing lak voor het opdienen over de tomaten.
Boterbönensalade.
Kook de bonen in water met zout beetgaar. Laat de bonen uitlekken in een vergiet.
Klop een dressing van de olie, azijn, honing, peper en zout.
Meng de rode uisnippers door warme bonen. Giet de dressing over de bonen met ui. Laat de bonen minimaal 1 uur marineren. Af en toe omscheppen.
Schep de tomatenblokjes en de peterselie vlak voor het opdienen door de bonensalade.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze salade vinden wij een heerlijk lunchgerecht als het een warme dag is.
Voor de tomatensalade heb ik Kumato tomaten gebruikt. Die hebben wat meer smaak dan de struiktomaten, maar die kun je natuurlijk ook heel goed gebruiken. De tomatensalade heb ik gevonden op de site van bijzonderspaans.nl. Ik heb het recept aangepast aan onze eigen smaak.
Voor de bonensalade kun je heel goed sperziebonen gebruiken.
Voor de tomatensalade heb ik Kumato tomaten gebruikt. Die hebben wat meer smaak dan de struiktomaten, maar die kun je natuurlijk ook heel goed gebruiken. De tomatensalade heb ik gevonden op de site van bijzonderspaans.nl. Ik heb het recept aangepast aan onze eigen smaak.
Voor de bonensalade kun je heel goed sperziebonen gebruiken.
Ingrediënten
Tomatensalade:
3 rijpe( vlees)tomaten, in plakjes
1 rode ui, gesnipperd
handvol peterselie, fijngesneden
3 eetlepels goede olijfolie
2 eetlepels sherryazijn of witte balsamicoazijn met 1 eetlepel sherry
1 eetlepel honing
versgemalen peper, zout
peper en zout
Boterbonensalade
300 gram boterbonen, beetgaar gekookt in water met zout
1 vleestomaat, in kleine blokjes zonder zaad
1 kleine rode ui, gesnipperd
2 eetlepels witte balsamicoazijn
3 eetlepels goede olijfolie
peper
1 eetlepel honing
handvol peterselie
3 rijpe( vlees)tomaten, in plakjes
1 rode ui, gesnipperd
handvol peterselie, fijngesneden
3 eetlepels goede olijfolie
2 eetlepels sherryazijn of witte balsamicoazijn met 1 eetlepel sherry
1 eetlepel honing
versgemalen peper, zout
peper en zout
Boterbonensalade
300 gram boterbonen, beetgaar gekookt in water met zout
1 vleestomaat, in kleine blokjes zonder zaad
1 kleine rode ui, gesnipperd
2 eetlepels witte balsamicoazijn
3 eetlepels goede olijfolie
peper
1 eetlepel honing
handvol peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
platte schaal
schalen om de salades aan te maken
vergiet
schalen om de salades aan te maken
vergiet
Leuke tips
De Spanse tomatensalade is afkomstig van de internetsite:
http://bijzonderspaans.nl/6632/ensalada-de-tomates-con-perejil-tomatensalade-met-peterselie/. Ik heb het recept aangepast naar mijn eigen smaak.
De bonensalade is zelf bedacht. Voor de boterbonensalade kun je eventueel bonen uit een pot gebruiken
http://bijzonderspaans.nl/6632/ensalada-de-tomates-con-perejil-tomatensalade-met-peterselie/. Ik heb het recept aangepast naar mijn eigen smaak.
De bonensalade is zelf bedacht. Voor de boterbonensalade kun je eventueel bonen uit een pot gebruiken
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1480861
Homepage ID
886977
Teller
45
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid