Bereidingswijze
Boter verhitten in de koekenpan.
Aardappelblokjes op middelhoge warmtebron plm. 10 minuten zachtjes bakken tot ze gaar en goudbruin zijn (Je kunt de aardappelblokjes ook even een paar minuten voorkoken, dan ben je sneller klaar).
(Wil je er ook ham of andere vleeswaar doorheen doen? Voeg dat dan nu toej)
Eieren los kloppen met peper, zout, helft van de geraspte kaas en Provencaalse kruiden.
Losgeklopte eieren over de aardappelen heen schenken.
Pan afdekken met een deksel en de omelet plm. 5 minuten bakken tot de onderkant gaar en bruin is.
Met behulp van een deksel de omelet keren.
Andere kant ook goudbruin bakken.
Garneren met wat room (of crème fraîche), restant geraspte kaas en gehakte peterselie.(zie foto)
Aardappelblokjes op middelhoge warmtebron plm. 10 minuten zachtjes bakken tot ze gaar en goudbruin zijn (Je kunt de aardappelblokjes ook even een paar minuten voorkoken, dan ben je sneller klaar).
(Wil je er ook ham of andere vleeswaar doorheen doen? Voeg dat dan nu toej)
Eieren los kloppen met peper, zout, helft van de geraspte kaas en Provencaalse kruiden.
Losgeklopte eieren over de aardappelen heen schenken.
Pan afdekken met een deksel en de omelet plm. 5 minuten bakken tot de onderkant gaar en bruin is.
Met behulp van een deksel de omelet keren.
Andere kant ook goudbruin bakken.
Garneren met wat room (of crème fraîche), restant geraspte kaas en gehakte peterselie.(zie foto)
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ook dit recept kwam in tegen in de kookboekenreeks van AH "De wereldkeuken van Europa, Frankrijk". Lekker recept voor een dagje zonder vlees (hoewel ik er een restje gekookte ham door heb gedaan omdat dat op moest !), maar het originele recept is zonder vlees.
Ingrediënten
2 grote aardappels, geschild, geassen, in hele kleine blokjes gesneden (zie foto)
1 eetlepel roomboter
4 eieren (M)
zout, peper
2 theelepels Provencaalse kruiden
50 gram geraspte Gruyère kaas of belegen kaas
gehakte peterselie
4 eetlepels slagroom (ik had nog crème fraîche die ik heb gebruikt)
( plm. 50 gram gekookte ham in reepjes) (hoorde niet in het recept maar heb ik erdoor gedaan)
1 eetlepel roomboter
4 eieren (M)
zout, peper
2 theelepels Provencaalse kruiden
50 gram geraspte Gruyère kaas of belegen kaas
gehakte peterselie
4 eetlepels slagroom (ik had nog crème fraîche die ik heb gebruikt)
( plm. 50 gram gekookte ham in reepjes) (hoorde niet in het recept maar heb ik erdoor gedaan)
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan plm. 22 cm
Leuke tips
Lekker met een tomatensalade of een komkommersalade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1480827
Homepage ID
886977
Teller
942
Bron
kookboekenreeks van AH "De wereldkeuken van Europa, Frankrijk"
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid