Speklapjes in rode wijn

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 07/14/2020 - 17:25
Bereidingswijze
Kruid de speklapjes met flink w=wat peper en wat zout. Snipper de schoongemaakte uien en paprika's

Leg speklapjes en een grote braadpan en rangschik ui en paprika en kruiden hier omheen. Overgiet met rode wijn tot alles onder staat. Deksel erop en een nacht in de koelkast.

Haal de volgende dag de speklapjes uit de pan, dep ze droog en bak ze even aan in een droge koekenpan. Zet de marinade met e= ui en de paprika alvast in de oven (1500 graden). Snij de speklapjes nu desgewenst in kleinee stukken. en leg ze weer in de inmiddels iets opgewarmde marinade. Deksel op de pan en zeker twee uur in de oven Controleer na enige tijd of de wijn niet te zeer verdampt is, voeg anders nog wa wijn toe.

Serveer met aardappelpuree waar je een beetje mosterd doorheen hebt gereed en naar wens bestrooid met peterselie.

Smullo molto!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Maak speklapjes eens zo. Je gasten zullen niet willen geloven dat ze speklapjes eten....
Ingrediƫnten
Vier speklapjes
2 grote rode ui
2 rode paprika's
kruiderij: zout, peper, tijm, laurierblaadje

rode, krachtige meer niet te dure rode wijn
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadpan, oven
Leuke tips
Laat je ha=gasten raden wat voor vele ze in de kuip henbben.... maar weinige lukken het raden, tenzij ze goed naar de structuur kijken.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1480783
Homepage ID
2544843
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
buxtehude2
Gelegenheid