Bereidingswijze
Kruid de kippendijtjes met peper en zout
Verwarm olie in een hapjespan.
Bak de kip aan alle kanten bruin en haal ze uit de pan.
Bak in het overgebleven vet de ui- en knoflooksnippers glazig.
Voeg de blokjes tomaat en de paprika toe en bak deze even mee.
Roer de bloem erdoor en blus af met de witte wijn. Laat de wijn een beetje inkoken. Je krijgt nu een dikke massa. Voeg dan het water, de verkruimelde bouillontablet, cayennepeper en de paprikapoeders toe. Roer goed tot alle ingrediƫnten goed met elkaar vermengd zijn
Doe de kippendijtjes bij de saus en breng alles zachtjes aan de kook, ***
Laat het stoofpotje lekker zachtjes pruttelen tot de kippendijtjes helemaal zacht en gaar zijn.
Vlak voor het opdienen de zure room en de peterselie door de saus roeren.
Vanaf *** kun je alles in de slowcooker doen. Plm. 4 tot 4 1/2 uur in de slowcooker op low en dan lekker smullen.
Verwarm olie in een hapjespan.
Bak de kip aan alle kanten bruin en haal ze uit de pan.
Bak in het overgebleven vet de ui- en knoflooksnippers glazig.
Voeg de blokjes tomaat en de paprika toe en bak deze even mee.
Roer de bloem erdoor en blus af met de witte wijn. Laat de wijn een beetje inkoken. Je krijgt nu een dikke massa. Voeg dan het water, de verkruimelde bouillontablet, cayennepeper en de paprikapoeders toe. Roer goed tot alle ingrediƫnten goed met elkaar vermengd zijn
Doe de kippendijtjes bij de saus en breng alles zachtjes aan de kook, ***
Laat het stoofpotje lekker zachtjes pruttelen tot de kippendijtjes helemaal zacht en gaar zijn.
Vlak voor het opdienen de zure room en de peterselie door de saus roeren.
Vanaf *** kun je alles in de slowcooker doen. Plm. 4 tot 4 1/2 uur in de slowcooker op low en dan lekker smullen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Als wij gasten krijgen maakik meestal een stoofpotje zodat ik niet te lang in de keuken hoef te staan. Dit keer koos ik voor een Hongaars stoofpotje met paprika en zure room. Erg lekker.
Dit recept is een combinatie van verschillende recepten die ik tegen ben gekomen.
Dit recept is een combinatie van verschillende recepten die ik tegen ben gekomen.
Ingrediƫnten
8 kippendijtjes
2 eetlepels zonnebloemolie
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 paprika's, 1 rood en 1 groen, schoongemaakt in stukjes
1 vleestomaat, ontveld, in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel bloem
1 glas droge witte wijn
1 glas water
1 kippenbouillontablet
2 eetlepels paprikapoeder mild
2 theelepels gerookte paprikapoeder
Mespunt cayennepeper
100 ml zure room
Peper, zout
plm. 4 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels zonnebloemolie
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 paprika's, 1 rood en 1 groen, schoongemaakt in stukjes
1 vleestomaat, ontveld, in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel bloem
1 glas droge witte wijn
1 glas water
1 kippenbouillontablet
2 eetlepels paprikapoeder mild
2 theelepels gerookte paprikapoeder
Mespunt cayennepeper
100 ml zure room
Peper, zout
plm. 4 eetlepels gehakte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan of slowcooker
Leuke tips
Lekker met pasta of rijst.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Hongaars
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1480731
Homepage ID
886977
Teller
3094
Drank
Uit
Bookmarked
24
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid