Verrukkelijk nagerecht met aardbeien schuimkoekjes en slagroom

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 07/12/2020 - 16:40
Bereidingswijze
Maak eerst de aardbeiensaus want die moet nog afkoelen. Kun je al een dag tevoren doen.
Doe de aardbeien, geleisuiker en het citroensap in een pan.
Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe het merg samen met het vanillestokjeerbij in de pan. (Je kunt ook een paar druppels vanillearoma of vanillesuiker gebruiken, maar echte vanille is lekkerder). Breng alles aan de kook en laat de saus plm. 5 minuten zachtjes doorkoken.
Verwijder het vanillestokje en giet de saus in een goed met heet water gewassen pot of fles. Laat afkoelen en bewaar de saus in de koelkast.
En dan nu het toetje:
Klop de slagroom met de suiker net niet helemaal stijf.
Breek in ieder schaaltje 2 schuimpjes in stukjes.
Verdeel wat aardbeiensaus over de schuimpjes.
Verdeel daarover de slagroom.
Garneer het toetje met een schuimpje of een stukje van een schuimkoekje, wat aardbeien en een takje mint of citroenmeliesse.
Afbeelding
Verrukkelijk nagerecht met aardbeien schuimkoekjes en slagroom
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit nagerecht bestaande uit schuimkoekjes (meringues), half stijfgeklopte slagroom, aardbeiensaus en aardbeien lijkt een beetje op het nagrecht Eton-Mess. Ik heb mijn eigen gemaakte aardbeiensaus gebruikt naar het recept van Rutger Bakt. Link naar de saus zie je bij "leuke tips". De aardbeiensaus kun je een aantal weken bewaren in de koelkast. We hebben genoten van dit heerlijke toetje dat snel klaar is. Je kunt het toetje een paar uur tevoren voorbereiden. Gemakkelijk als je gasten krijgt.
Ingrediënten
200 ml slagroom
2 eetlepels suiker,
10 kleine schuimkoekjes (voor grootte zie foto
eventueel wat mintblaadjes of citroenmelisse voor de garnering
Aardbeiensaus:
500 gram aardbeien, schoongemaakt en in stukjes
150 gram geleisuiker
2 eetlepels citroensap
½ vanillestokje (of vanillesuiker)
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer of slagroomklopper
Leuke tips
Hier vind je het hele recept van de aardbeiensaus.
https://www.smulweb.nl/recepten/1480555/Aardbeiensaus-met-vanille-van-rutger-bakt
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1480725
Homepage ID
886977
Teller
82
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid