Provençaalse uienpizza met bladerdeeg Pissaladière

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 07/07/2020 - 17:04
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de uien op een lage warmtebron plm. 30 minuten tot ze zacht maar niet echt bruin zijn.
Kruid de uien met peper, zout en de Provençaalse kruiden.
Laat ze afkoelen.

Verwarm de oven voor op 220 graden, boven- en onder-warmte.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Plak de plakjes bladerdeeg aan elkaar.
Verdeel de gebakken uien over het ontdooide bladerdeeg.
Verdeel de ansjovis, olijven en de kappertjes over de uientaart. (zie foto)
Bak de uientaart op de 2e richel onderin de op 220 graden voorverwarmde oven in plm. 25 tot 30 minuten goudbruin.
Afbeelding
Provençaalse uienpizza met bladerdeeg Pissaladière
Provençaalse uienpizza met bladerdeeg Pissaladière
Provençaalse uienpizza met bladerdeeg Pissaladière
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze pizza is afkomstig uit het zuiden van Frankrijk. Vooral in Nice wordt deze Pissaladière veel gegeten. Meestal als lunch of voorgerecht. Wij hebben dit als hoofdgerecht gegeven met een kopje soep vooraf en een salade erbij. Heerlijk als je van uit, ansjovis en olijven houdt.
Er zijn van deze uientaart heel veel variaties op internet. Ik heb er - zoals gewoonlijk - weer een beetje mijn eigen draai aan gegeven.
Ingrediënten
6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
600 gram uien, gepeld in dunne halve ringen gesneden
3 kleine blikjes ansjovis à 45 gram
zwarte olijven (bijvoorbeeld Kalamata)
2 flinke eetlepels kappertjes (uitgelekt)
1 eetlepel Provençaalse kruiden
2 eetlepels olijfolie
Peper, zout
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
bakplaat
koekenpan
Leuke tips
Kan ook met deeg voor hartige taart.
In plaats van ansjovis kun je ook tonijn gebruiken.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1480589
Homepage ID
886977
Teller
413
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid