Bereidingswijze
Doe de aardbeien, geleisuiker en het citroensap in een pan.
Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe het merg samen met het vanillestokje ook in de pan. (Je kunt eventueel ook een paar druppels vanille-aroma of vanillesuiker gebruiken, maar echte vanille is veel lekkerder).
Breng alles aan de kook en laat de saus plm. 5 minuten zachtjes doorkoken.
(Eventueel kun je de stukjes aardbei nog iets kleiner maken met een pureestamper.)
Verwijder het vanillestokje en giet de saus in een gesteriliseerde (goed met heet water gewassen) pot of fles.
Laat afkoelen en bewaar de saus in de koelkast.
Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe het merg samen met het vanillestokje ook in de pan. (Je kunt eventueel ook een paar druppels vanille-aroma of vanillesuiker gebruiken, maar echte vanille is veel lekkerder).
Breng alles aan de kook en laat de saus plm. 5 minuten zachtjes doorkoken.
(Eventueel kun je de stukjes aardbei nog iets kleiner maken met een pureestamper.)
Verwijder het vanillestokje en giet de saus in een gesteriliseerde (goed met heet water gewassen) pot of fles.
Laat afkoelen en bewaar de saus in de koelkast.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze heerlijke aardbeiensaus kwam ik tegen op de internetpagina van "Rutger bakt". Omdat ik een gemakkelijk nagerecht wilde voor onze buren die kwamen eten met hun kleinzoon, vond ik dit wel een goed idee. Wij hebben de saus gegeten over vanille-ijs, maar ook erg lekker over yoghurt, vanillepudding, kwark, pannenkoeken en alles wat je maar bedenken kunt. De aardbeiensaus kun je - volgens Rutger - enkele weken bewaren in een afgesloten pot in de koelkast.
Ik heb de saus vandaag (19/7/2020) nog een keer gemaakt, maar nu gemengd met aalbessen,
Ik heb de saus vandaag (19/7/2020) nog een keer gemaakt, maar nu gemengd met aalbessen,
Ingrediënten
500 gram aardbeien, schoongemaakt en in stukjes
150 gram geleisuiker
2 eetlepels citroensap
½ vanillestokje
150 gram geleisuiker
2 eetlepels citroensap
½ vanillestokje
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan
Leuke tips
De saus is enkele weken houdbaar in de koelkast. Dus.....smullen maar !
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1480555
Homepage ID
886977
Teller
36
Bron
Internetpagina "Rutger bakt".
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid