Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 190°C.
-Smelt wat boter in de microgolfoven en vet er de ramequins of bakvormpjesmee in. Bestuif de binnenkant van de vormpjes met bloem en schud er het overtollige bloem uit.
-Verwijder de harde kern van het witloof en snij in reepjes. Bak beetgaar in de extra boter en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-Smelt de boter. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten. Voeg al roerend de melk in delen toe. Splits de eieren. Roer de eidooiers één voor één door de bechamelsaus. Roer er de kaas, bieslook, tijm en witloof door. Roer tot de kaas gesmolten is. Zet het vuur uit.
-Mix de eiwitten met een snuf zout stijf. Spatel voorzichtig door de saus. Verdeel het soufflémengsel over de ramequins en strijk de bovenkant glad.
-Laat 30 minuten in de oven bakken. Doe de ovendeur nooit open tijdens het bakken.
Serveer meteen.
-Smelt wat boter in de microgolfoven en vet er de ramequins of bakvormpjesmee in. Bestuif de binnenkant van de vormpjes met bloem en schud er het overtollige bloem uit.
-Verwijder de harde kern van het witloof en snij in reepjes. Bak beetgaar in de extra boter en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-Smelt de boter. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten. Voeg al roerend de melk in delen toe. Splits de eieren. Roer de eidooiers één voor één door de bechamelsaus. Roer er de kaas, bieslook, tijm en witloof door. Roer tot de kaas gesmolten is. Zet het vuur uit.
-Mix de eiwitten met een snuf zout stijf. Spatel voorzichtig door de saus. Verdeel het soufflémengsel over de ramequins en strijk de bovenkant glad.
-Laat 30 minuten in de oven bakken. Doe de ovendeur nooit open tijdens het bakken.
Serveer meteen.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Super lekker feestelijk voorgerecht
Ingrediënten
35 g boter + extra
35 g bloem
2 grote stronkjes witloof
snuifje nootmuskaat
225 ml volle melk
3 eieren
90 g Parmigiano Reggiano ( geraspt )
2 el bieslook ( fijngehakt )
2 el tijmblaadjes
peper
zout
35 g bloem
2 grote stronkjes witloof
snuifje nootmuskaat
225 ml volle melk
3 eieren
90 g Parmigiano Reggiano ( geraspt )
2 el bieslook ( fijngehakt )
2 el tijmblaadjes
peper
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
6 ramequins of bakvormpjes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1480523
Homepage ID
1090993
Teller
1
Bron
lidl
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid