Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in water met een kruidenbouillontablet. Laat de bloemkool goed uitlekken in een vergiet.
Kook de aardappelplakjes in plm. 5 tot 7 minuten gaar in water met zout. Laat ook de aardappelplakjes uitlekken in een vergiet.
(Om sneller klaar te zijn kun je ook voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken, maar zelf gekookte zijn veel lekkerder).
Ham-kaassaus:
Smelt de boter. Voeg de bloem in een keer toe. Goed roeren en even laten garen. Melk beetje voor beetje toevoegen tot een dikke saus ontstaat. Maak de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Pas op met zout, want de ham en de kaas kunnen ook zout zijn.
Voeg vervolgens de geraspte kaas eraan toe. Als de kaas is gesmolten voeg je de ham-reepjes en het losgeklopte ei toe. Alles goed doorroeren. Saus van de warmtebron halen.. Even proeven en misschien nog wat kruiden toevoegen?
Meng de aardappelschijfjes met de bloemkoolroosjes door elkaar in een ovenschaal.
Verdeel de ham-kaassaus over het geheel en strooi je eventueel nog een beetje geraspte kaas over de ovenschotel.
Zet de ovenschotel plm. 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de schotel een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in water met een kruidenbouillontablet. Laat de bloemkool goed uitlekken in een vergiet.
Kook de aardappelplakjes in plm. 5 tot 7 minuten gaar in water met zout. Laat ook de aardappelplakjes uitlekken in een vergiet.
(Om sneller klaar te zijn kun je ook voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken, maar zelf gekookte zijn veel lekkerder).
Ham-kaassaus:
Smelt de boter. Voeg de bloem in een keer toe. Goed roeren en even laten garen. Melk beetje voor beetje toevoegen tot een dikke saus ontstaat. Maak de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Pas op met zout, want de ham en de kaas kunnen ook zout zijn.
Voeg vervolgens de geraspte kaas eraan toe. Als de kaas is gesmolten voeg je de ham-reepjes en het losgeklopte ei toe. Alles goed doorroeren. Saus van de warmtebron halen.. Even proeven en misschien nog wat kruiden toevoegen?
Meng de aardappelschijfjes met de bloemkoolroosjes door elkaar in een ovenschaal.
Verdeel de ham-kaassaus over het geheel en strooi je eventueel nog een beetje geraspte kaas over de ovenschotel.
Zet de ovenschotel plm. 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de schotel een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gemakkelijke, maar wel erg lekkere ovenschotel met bloemkool, aardappelschijfjes en een ham-kaassaus. Lekker gegratineerd in de oven.
De ovenschotel kun je 's morgens voorbereiden en `s avonds eten.
De ovenschotel kun je 's morgens voorbereiden en `s avonds eten.
Ingrediƫnten
Voor 2 personen
400 gram bloemkoolroosjes
Kruidenbouillontablet of groentebouillontablet
350 gram aardappelen, geschild in schijfjes
Zout, peper, nootmuskaat
70 gram geraspte pittige kaas
25 gram boter
25 gram bloem
3 dl melk
1 losgeklopt ei
100 gram gekookte ham, in reepjes
400 gram bloemkoolroosjes
Kruidenbouillontablet of groentebouillontablet
350 gram aardappelen, geschild in schijfjes
Zout, peper, nootmuskaat
70 gram geraspte pittige kaas
25 gram boter
25 gram bloem
3 dl melk
1 losgeklopt ei
100 gram gekookte ham, in reepjes
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de bloemkool en de aardappelschijfjes
steelpan
ovenschaal
vergiet
steelpan
ovenschaal
vergiet
Leuke tips
Je kunt ook voorgekookte aardappelschijfjes en schoongemaakt bloemkoolroosjes uit de supermarkt gebruiken. Dan ben je wel heel snel klaar.
Lekker met een salade erbij.
Lekker met een salade erbij.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1480505
Homepage ID
886977
Teller
1082
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid