Bereidingswijze
Haal de biefstuk minimaal 30 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Dep het vlees droog met een stuk keukenpapier.
Bestrooi de biefstuk vlak voor het bakken met zout.
Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees medium, dat is ongeveer 2 àa 3 minuten per kant.
Bestrooi de biefstukken dan pas met versgemalen peper.
Neem het vlees uit de pan en laat dit 5 min. onder aluminiumfolie rusten. .
Fruit de sjalot-snippers 1 minuut in het achtergebleven bakvet.
Voeg de balsamicoazijn en honing toe en breng de saus aan de kook.
Haal de pan dan direct van de warmtebron af.
Snij de biefstuk in plakken en schep de balsamico-honingsaus over de plakken biefstuk.
Garneer eventueel met wat blaadjes basilicum.
Dep het vlees droog met een stuk keukenpapier.
Bestrooi de biefstuk vlak voor het bakken met zout.
Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees medium, dat is ongeveer 2 àa 3 minuten per kant.
Bestrooi de biefstukken dan pas met versgemalen peper.
Neem het vlees uit de pan en laat dit 5 min. onder aluminiumfolie rusten. .
Fruit de sjalot-snippers 1 minuut in het achtergebleven bakvet.
Voeg de balsamicoazijn en honing toe en breng de saus aan de kook.
Haal de pan dan direct van de warmtebron af.
Snij de biefstuk in plakken en schep de balsamico-honingsaus over de plakken biefstuk.
Garneer eventueel met wat blaadjes basilicum.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Alleen biefstuk is een beetje saai. Ik had al veel verschillende sauzen bij biefstuk gemaakt, maar toen ik deze tegenkwam op internet trok het me direct aan. De saus wordt gemaakt terwijl de biefstuk ligt te rusten onder aluminiumfolie. De saus is heel snel gemaakt en smaak echt verrukkelijk.
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
2 kogelbiefstukken (op kamertemperatuur)
Versgemalen peper, zout
1 sjalot je, gesnipperd
3 eetlepels vloeibare honing
2 eetlepels donkere balsamicoazijn
2 kogelbiefstukken (op kamertemperatuur)
Versgemalen peper, zout
1 sjalot je, gesnipperd
3 eetlepels vloeibare honing
2 eetlepels donkere balsamicoazijn
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
aluminiumfolie
aluminiumfolie
Leuke tips
Lekker met gebakken aardappelen en sperziebonen of haricots verts.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1480503
Homepage ID
886977
Teller
273
Bron
Allerhande
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid