Perziken gemarineerd in witte wijnsiroop met vanilleijs

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 06/28/2020 - 17:17
Bereidingswijze
Breng de wijn met de basterdsuiker aan de kook en laat de wijn tot de helft inkoken.
Leg de basilicumstelen in de wijn en laat ze op een lage warmtebron plm. 10 trekken.
Leg de plakjes perzik in de warme wijnsiroop.
Laat de perziken minimaal 3 tot 4 uur marineren.
Doe de plakjes perziken in een mooi glas. Garneer met wat aardbeien en blauwe bessen (of ander fruit). Serveer met een bolletje vanille-roomijs of citroensorbetijs.
Garneer eventueel met een paar basilicumblaadjes.
Afbeelding
Perziken gemarineerd in witte wijnsiroop met vanilleijs
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De basilicum in dit nagerecht geeft een lichte bijzondere smaak aan de gemarineerde perziken. Net even anders maar niet overheersend.  Je kunt dit nagerecht al een dag tevoren maken. De persiken worden alleen maar lekkerder. Lekker met vanille-roomijs, maar lekker fris met citroen-sorbetijs.
Garneer met aardbeien (of frambozen), blauwe bessen en eventueel wat blaadjes basilicum.
Ingrediënten
4 rijpe perziken, geschild in smalle plakjes gesneden
½ liter droge witte wijn
175 gram witte basterdsuiker
Paar stelen (3 of 4) van een basilicumplant
Aardbeien of frambozen
Blauwe bessen
vanille-roomijs of citroensorbetijs
eventueel een paar blaadjes basilicum
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
dessertcoupes
Leuke tips
Lekker nagerecht bij een etentje.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1480379
Homepage ID
886977
Teller
31
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid