Mediterrane lunch met gemarineerde groene asperges

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 06/25/2020 - 17:47
Bereidingswijze
Was de asperges. Snij het onderste plakje van de asperges af.
Klop de ingrediƫnten voor de marinade door elkaar.
Marineer de - goede afgedroogde - asperges plm. 30 minuten in de marinade.

Leg wat slablaadjes op de schaal.
Leg de gemarineerde asperges in het midden van het bord.
Verdeel de vleeswaen en de Manchego-kaas over de borden.

Garneer met slablaadjes en wat tomaatjes.
Afbeelding
Mediterrane lunch met gemarineerde groene asperges
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
We kregen gasten die kwamen lunchen. Het was schitterend weer en ik wilde er toch een bijzonder tintje aan geven. Dat lukte met de heerlijke gemarineerde asperges (plm. 30 minuten) en diverse hele lekkere vleeswaren.
Ingrediƫnten
1 pakje groene mini-asperges (aspegetips)
Parmaham of Serranoham
Mortadella
dunne plakjes chorizo
salami
plm. 50 gram Manchego kaas in repen
blaadjes sla
tomaatjes
Marinade voor de asperrges:
1 eetlepel sherry
2 eetlepels olijfolie
vers gemalen peper, zout
1/2 theelepel honing
paar druppels tabasco


Hulpmiddelen & keukengerei
bakje voor het marineren van de asperges
Leuke tips
Lekker met verse knapperige broodjes.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Mediterraan
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1480305
Homepage ID
886977
Teller
47
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid