Bereidingswijze
Begin met het marineren van de mozzarella. (ongeveer 30 minuten marineren).
Klop een marinade van de witte balsamicoazijn, olijfolie, peper, zout en honing,
Snij de mozzarella in mooie plakken. Leg de mozzarella in een bakje of schaalte en giet de marinade erover heen. Laat de mozzarella plm. 30 minuten marineren.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Snij de meloen in stukken en schraap met een lepel de pitten uit de meloen. Snijd de meloen in parten en schil ze. Snijd de parten in smalle stukken.
Verdeel de rucola over de schaal en leg de stukken meloen erop.
Verdeel deParmaham en de gemarineerde mozzarella over de schaal (zie foto). Verdeel ook de marinade over de salade.
Besprenkel de salade met de crema di balsamico.
Strooi de geroosterde pijnboompitten erover.
Klop een marinade van de witte balsamicoazijn, olijfolie, peper, zout en honing,
Snij de mozzarella in mooie plakken. Leg de mozzarella in een bakje of schaalte en giet de marinade erover heen. Laat de mozzarella plm. 30 minuten marineren.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Snij de meloen in stukken en schraap met een lepel de pitten uit de meloen. Snijd de meloen in parten en schil ze. Snijd de parten in smalle stukken.
Verdeel de rucola over de schaal en leg de stukken meloen erop.
Verdeel deParmaham en de gemarineerde mozzarella over de schaal (zie foto). Verdeel ook de marinade over de salade.
Besprenkel de salade met de crema di balsamico.
Strooi de geroosterde pijnboompitten erover.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Meloen met rauwe ham kennen we allemaal en dat blijft een lekker hapje.
Maar in deze combinatie met gemarineerde mozzarella (30 minuten), rucola en geroosterde pijnboompitten is het nog veel lekkerder.
Een lekker licht zomers voorgerecht mar ook lekker bij de barbecue.
Ik ben geinspireerd door een recept uit Allerhande.
Maar in deze combinatie met gemarineerde mozzarella (30 minuten), rucola en geroosterde pijnboompitten is het nog veel lekkerder.
Een lekker licht zomers voorgerecht mar ook lekker bij de barbecue.
Ik ben geinspireerd door een recept uit Allerhande.
Ingrediƫnten
3/4 rijpe meloen in smalle parten gesneden
plm. 50 gram gewassen rucola
plm. 100 gram Parmaham
125 gram buffelmozzarella
1 eetlepel crema di balsamico
plm. 20 gram geroosterde pijnboompitten
Marinade voor de mozzarella:
1 eetlepel witte balsamicoazijn
3 eetlepel olijfolie extra virgine
1 eetlepel vloeibare acaciahoning
witte peper, zout
basilicum om te garneren
plm. 50 gram gewassen rucola
plm. 100 gram Parmaham
125 gram buffelmozzarella
1 eetlepel crema di balsamico
plm. 20 gram geroosterde pijnboompitten
Marinade voor de mozzarella:
1 eetlepel witte balsamicoazijn
3 eetlepel olijfolie extra virgine
1 eetlepel vloeibare acaciahoning
witte peper, zout
basilicum om te garneren
Hulpmiddelen & keukengerei
schaaltje voor de marinade van de mozzarella
schaal voor de salade
schaal voor de salade
Leuke tips
Lekker met ciabatta.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1480303
Homepage ID
886977
Teller
68
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Sojavrij
Gelegenheid