Bereidingswijze
Verhit de olie in de pan en bak de ui en chorizo 5 min. op middelhoog vuur tot de ui glazig is.
Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg nu de tomatenpuree toe en bak ook even mee. Doe de rijst erbij en roer net zo lang tot de korrels glazig zijn.
Voeg de bevroren doperwten toe.
Schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook en roer alles één keer goed door.
Zet het vuur laag en laat allen plm. 20 min. zachtjes koken.
Roer plm. 5 - 10 minuten voor het einde van de kooktijd de stukjes rode paprika door de rijst.
Maak de rijst op smaak met (gerookt) paprikapoeder, cayennepeper en tabasco.
Is de rijst te droog of nog niet helemaal gaar na 20 minuten, voeg dan nog wat bouillon toe en laat de rijst nog een paar minuten langer sudderen.
Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg nu de tomatenpuree toe en bak ook even mee. Doe de rijst erbij en roer net zo lang tot de korrels glazig zijn.
Voeg de bevroren doperwten toe.
Schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook en roer alles één keer goed door.
Zet het vuur laag en laat allen plm. 20 min. zachtjes koken.
Roer plm. 5 - 10 minuten voor het einde van de kooktijd de stukjes rode paprika door de rijst.
Maak de rijst op smaak met (gerookt) paprikapoeder, cayennepeper en tabasco.
Is de rijst te droog of nog niet helemaal gaar na 20 minuten, voeg dan nog wat bouillon toe en laat de rijst nog een paar minuten langer sudderen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Spaanse rijst met chorizo, paprika en doperwten is erg lekker met albondigas, gehaktballetjes uit Andalusië (afzonnderlijk recept.)
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
1 (rode) ui, gepeld en gesnipperd
2 tenen knoflook, gepeld en gesnipperd
50 gram chorizo in kleine stukjes
1 eetlepel tomatenpuree
100 gram paellarijst of risottorijst
½ liter hete kippenbouillon van tablet
150 gram doperwten (diepvries)
½ rode paprika, in kleine stukjes
Mespunt cayennepeper
1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
Paar druppens tabasco.
1 (rode) ui, gepeld en gesnipperd
2 tenen knoflook, gepeld en gesnipperd
50 gram chorizo in kleine stukjes
1 eetlepel tomatenpuree
100 gram paellarijst of risottorijst
½ liter hete kippenbouillon van tablet
150 gram doperwten (diepvries)
½ rode paprika, in kleine stukjes
Mespunt cayennepeper
1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
Paar druppens tabasco.
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan of grote koekenpan
Leuke tips
Lekker met albondigas (gehaktballetjes uit Andalusië)
https://www.smulweb.nl/recepten/1480229/Albondigas-gehaktballetjes-uit-andalusie-lekker-met-spaans-rijst
https://www.smulweb.nl/recepten/1480229/Albondigas-gehaktballetjes-uit-andalusie-lekker-met-spaans-rijst
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1480231
Homepage ID
886977
Teller
840
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid