Bereidingswijze
Kook de aardappelblokjes plm.5 tot 7 minuten tot ze gaar zijn. Giet de aardappelen af en laat ze nog even droogstomen.
Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin de witlofreepjes beetgaar samen met de sjalot-snippers en het knoflook. Kruid de witlof met Provençaalse kruiden, peper, zout, nootmuskaat en een paar druppels tabasco.
Meng de ham en de room door de witlof. Breng alles aan de kook. Roer 1/3 deel van de geraspte kaas door de witlof.
Voeg hierna de aardappelblokjes, hardgekookte ei en het gehakte bieslook of peterselie erdoor. Meng alles goed door elkaar.
Strooi de rest van de geraspte kaas erover en zet de hapjespan met witlof ongeveer 15 tot 20 minuten in het midden van de oven tot de kaas een lichtbruine kleur heeft gekregen.
Is je hapjespan niet geschikt voor de oven doe dan alles in een ovenschaal.
Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin de witlofreepjes beetgaar samen met de sjalot-snippers en het knoflook. Kruid de witlof met Provençaalse kruiden, peper, zout, nootmuskaat en een paar druppels tabasco.
Meng de ham en de room door de witlof. Breng alles aan de kook. Roer 1/3 deel van de geraspte kaas door de witlof.
Voeg hierna de aardappelblokjes, hardgekookte ei en het gehakte bieslook of peterselie erdoor. Meng alles goed door elkaar.
Strooi de rest van de geraspte kaas erover en zet de hapjespan met witlof ongeveer 15 tot 20 minuten in het midden van de oven tot de kaas een lichtbruine kleur heeft gekregen.
Is je hapjespan niet geschikt voor de oven doe dan alles in een ovenschaal.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Als je weinig tijd hebt? Bij dit recept gaat alles in één (hapjes)-pan. En als je pan in de oven kan heb je geen ovenschaal nodig.
Ik heb wel zelf vooraf de aardappelblokjes gekookt, maar wil je nog sneller klaar zijn gebruik dan voorgekookte aardappelschijfjes. Scheelt een pan en ook tijd.
Lekker snel klaar en we hebben er van gesmuld.
Inspiratie deed ik op van een dergelijk recept van internet.
Ik heb wel zelf vooraf de aardappelblokjes gekookt, maar wil je nog sneller klaar zijn gebruik dan voorgekookte aardappelschijfjes. Scheelt een pan en ook tijd.
Lekker snel klaar en we hebben er van gesmuld.
Inspiratie deed ik op van een dergelijk recept van internet.
Ingrediënten
Plm. 500 gram (licht kruimige) aardappels, in blokjes gesneden
10 gram roomboter
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
5 kleine stronkjes witlof, gewassen in grove stukken gesneden
1 ½ theelepel Provençaalse kruiden
Zout, peper, nootmuskaat
Paar druppels tabasco.
100 gram gekookte ham, in stukjes
100 ml kookroom (of slagroom)
50 gr geraspte kaas
2 eieren, hardgekookt in stukjes
2 eetlepels gehakte bieslook of peterselie
10 gram roomboter
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
5 kleine stronkjes witlof, gewassen in grove stukken gesneden
1 ½ theelepel Provençaalse kruiden
Zout, peper, nootmuskaat
Paar druppels tabasco.
100 gram gekookte ham, in stukjes
100 ml kookroom (of slagroom)
50 gr geraspte kaas
2 eieren, hardgekookt in stukjes
2 eetlepels gehakte bieslook of peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan
eventueel een ovenschaal
pan voor de aardappelblokjes als je kiest voor zelf aardappelen koken
eventueel een ovenschaal
pan voor de aardappelblokjes als je kiest voor zelf aardappelen koken
Leuke tips
Lekker met een salade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1480081
Homepage ID
886977
Teller
1776
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid