Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Snij de kabeljauw en de warmgerookte zalm in grove stukken. Verdeel de zalm en de kabeljauw over de ovenschaal.
Saus:
Verhit de boter in een steelpan. Bak hierin het sjalotje glazig. Bk de preisnippers even mee.
Blus af met de witte wijn. Laat de wijn bijna helemaal inkoken.
Voeg de kookroom toe. Doe de verkruimelde visbouillontablet erbij en breng de saus aan de kook.
Als de saus kookt voeg je de kuidenroomkaas toe. Goed roeren tot de kaas is opgelost.
Maak de saus nog op smaak met peper en zout.
Giet de warme saus over de vis.
Zet de ovenschaal plm. 15 tot 20 minuten in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven. Prik even in de vis. Als je weerstand ondervindt de schaal nog even in de oven laten. De tijd is afhankelijk van de dikte van de stukken vis.
Snij de kabeljauw en de warmgerookte zalm in grove stukken. Verdeel de zalm en de kabeljauw over de ovenschaal.
Saus:
Verhit de boter in een steelpan. Bak hierin het sjalotje glazig. Bk de preisnippers even mee.
Blus af met de witte wijn. Laat de wijn bijna helemaal inkoken.
Voeg de kookroom toe. Doe de verkruimelde visbouillontablet erbij en breng de saus aan de kook.
Als de saus kookt voeg je de kuidenroomkaas toe. Goed roeren tot de kaas is opgelost.
Maak de saus nog op smaak met peper en zout.
Giet de warme saus over de vis.
Zet de ovenschaal plm. 15 tot 20 minuten in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven. Prik even in de vis. Als je weerstand ondervindt de schaal nog even in de oven laten. De tijd is afhankelijk van de dikte van de stukken vis.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een klein stuk kabeljauwhaasje en een klein stukje warmgerookte zalm in mijn vriezer. Daar moest iets mee gebeuren. Kabeljauw en zalm in stukken. Door elkaar in een ovenschaaltje en daaroverheen de wame saus met prei. kruidenroomkaas en room.
Voor herhaling vatbaar. !
Voor herhaling vatbaar. !
Ingrediƫnten
plm. 200 gram kabeljauwhaasje
plm. 150 gram warmgerookte zalm
1 eetlepel roomboter
1/2 visbouillontablet, verkruimelde
1 klein sjalotje, gesnipperd
1 dunne prei, alleen wit en lichtgroen gesnipperd
borrelglas droge witte wijn
200 ml kookroom
plm. 50 gram kruidenroomkaas met knoflook
peper, zout
plm. 150 gram warmgerookte zalm
1 eetlepel roomboter
1/2 visbouillontablet, verkruimelde
1 klein sjalotje, gesnipperd
1 dunne prei, alleen wit en lichtgroen gesnipperd
borrelglas droge witte wijn
200 ml kookroom
plm. 50 gram kruidenroomkaas met knoflook
peper, zout
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de saus
ovenschaal
ovenschaal
Leuke tips
Lekker met aardappelpuree en bijvoorbeeld doperwten en/of worteltjes.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1480023
Homepage ID
886977
Teller
191
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid