Italiaanse zomerstamppot spinazie met gedr tomaatjes en pijnboompitjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 06/12/2020 - 16:49
Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat de aardappelen goed droogstomen. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper. Roer een scheutje melk en de roomboter door de aardappelen. Niet teveel want de spinazie geeft ook nog vocht af. Je kunt beter later nog iets toevoegen.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Zet ze apart. Doe een eetlepel zonnebloemolie in dezelfde koekenpan en bak hierin de spekreepjes bruin en knapperig.
Voeg de sjalot-snippers en de knoflook hieraan toe en bak deze even mee.

Snij de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes.

Snij rauwe spinazie in grove stukken. Roer steeds een deel van de gesneden spinazie door de stevige aardappelpuree.

Meng de spekreepjes, gedroogde tomaatjes en de spekjes door de stamppot. Is de stamppot te dik voeg dan nog wat melk toe. Maak de stamppot op smaak met peper, zout en 1 eetlepel balsamicoazijn.

Laat de stamppot op lage warmtebron nog even goed warm worden onder voortdurend roeren.

Afbeelding
Italiaanse zomerstamppot spinazie met gedr tomaatjes en pijnboompitjes
Italiaanse zomerstamppot spinazie met gedr tomaatjes en pijnboompitjes
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Af en toe een kille dag en dan heb je toch weer trek in een lekker stamppotje.
Dit stamppotje heb ik gemaakt met rauwe spinazie, gebakken spekreepjes, gedroogde tomaatjes en geroosterde pijnboompitjes. In plaats van spekreepjes zijn kleine blokjes kaas ook erg lekker in deze stamppot. De balsamicoazijn in de stamppot maakt de stamppot nog lekkerder.
Ingrediƫnten
Plm.600 gram kruimige aardappelen
250 gram bladspinazie
2 gedroogde tomaatjes op olie (uitgelekt)
Plm. 100 gram spekreepjes
1 eetlepel zonnebloemolie
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
2 eetlepels pijnboompitjes
peper en zout
scheutje melk
plm. 10 gram roomboter
1 eetlepel balsamicoazijn (liefst de donkere)
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de aardappelen
koekenpan
aardappelstamper
Leuke tips
In plaats van geroosterde pijnboompitten zijn geroosterde walnoten ook erg lekker,
Vegetariƫrs kunnen de spekreepjes weglaten en kleine blokjes kaas of feta door de stamppot doen.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1480021
Homepage ID
886977
Teller
263
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Sojavrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid