Bereidingswijze
warm de oven voor op 200 graden.
Pel de ui en snijd hem in 4 stukken, schil de gember en pel de knoflook.
Doe alles samen met de koriander en de rode peper in de keukenmachine en maak er een fijne pasta van.
Doe 2 eetlepels olie in de braadslee op het gas en fruit de kruiden en de kerrieblaadjes enkele minuten.
Doe de pasta erbij en kook alles 5 minuten, regelmatig omroerend.
Roer de pindakaas, mango chutney, tamarinde pasta , zout en peper erdoor.
Voeg eventueel een scheutje water toe om de curry een beetje los te maken en roer alles door elkaar. Schep de curry over in een bakje.
Snij de kleine aubergines in de lengte en wrijf ze in met de pasta, of snij de grote aubergine in tot op een centimeter, en wrijf de pasta goed in alles gleufjes. Leg de aubergines weer in de braadslee, en verwarm ze op halfhoog vuur 5 minuten, halverwege even omkeren.
Voeg de kokosmelk toe en knijp de cherrytomaatjes erboven stuk.
Voeg wat zout en peper toe en breng aan de kook.
Zet 40 minuten in de oven, 20 minuten met folie, en de laatste 20 minuten zonder.
Garneer met verse koriander en een kloddertje yoghurt.
Serveer met rijst en salade.
Always good with fluffy rice, poppadoms, yoghurt and extra fresh chilli.
Pel de ui en snijd hem in 4 stukken, schil de gember en pel de knoflook.
Doe alles samen met de koriander en de rode peper in de keukenmachine en maak er een fijne pasta van.
Doe 2 eetlepels olie in de braadslee op het gas en fruit de kruiden en de kerrieblaadjes enkele minuten.
Doe de pasta erbij en kook alles 5 minuten, regelmatig omroerend.
Roer de pindakaas, mango chutney, tamarinde pasta , zout en peper erdoor.
Voeg eventueel een scheutje water toe om de curry een beetje los te maken en roer alles door elkaar. Schep de curry over in een bakje.
Snij de kleine aubergines in de lengte en wrijf ze in met de pasta, of snij de grote aubergine in tot op een centimeter, en wrijf de pasta goed in alles gleufjes. Leg de aubergines weer in de braadslee, en verwarm ze op halfhoog vuur 5 minuten, halverwege even omkeren.
Voeg de kokosmelk toe en knijp de cherrytomaatjes erboven stuk.
Voeg wat zout en peper toe en breng aan de kook.
Zet 40 minuten in de oven, 20 minuten met folie, en de laatste 20 minuten zonder.
Garneer met verse koriander en een kloddertje yoghurt.
Serveer met rijst en salade.
Always good with fluffy rice, poppadoms, yoghurt and extra fresh chilli.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
hoewel we niet zo gek zijn op aurgine leek dit recept me erg lekker. En inderdaad...wéér een recept van Jamie waar je je vingers bij aflikt. dit ker vegetarisch.
Ingrediënten
1 ui
4 knoflookteentjes
4 cm gember
½ bosje verse koriander (15g)
1-2 rode pepers, zonder zaadjes
1 t.l. van : komijn, mosterdzaad, fenegriek, kurkuma, garam masala, 1 grote handvol verse kerrieblaadjes, arachide-olie,
2 eetlepels pindakaas,
1 e.l. mango chutney
2 e.l. tamarinde paste
12 kleine aubergines, of 2 grote
1 blikje (400g) cocosmelk
250 g cherrytomaten
4 knoflookteentjes
4 cm gember
½ bosje verse koriander (15g)
1-2 rode pepers, zonder zaadjes
1 t.l. van : komijn, mosterdzaad, fenegriek, kurkuma, garam masala, 1 grote handvol verse kerrieblaadjes, arachide-olie,
2 eetlepels pindakaas,
1 e.l. mango chutney
2 e.l. tamarinde paste
12 kleine aubergines, of 2 grote
1 blikje (400g) cocosmelk
250 g cherrytomaten
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine, braadslee, oven, folie
Leuke tips
Lekker en.
Lekker en makkelijk om van te voren te maken. Bij opnieuw opwarmen zo nodig een beetje water er bij om het wat losser te maken.
Lekker en makkelijk om van te voren te maken. Bij opnieuw opwarmen zo nodig een beetje water er bij om het wat losser te maken.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Turks
Soort gerecht / gang
Vegetarisch
Recept ID
1479751
Homepage ID
2173109
Teller
53
Bron
https://www.jamieoliver.com/recipes/aubergine-recipes/stuffed-curried-aubergines/
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid