Pittige Thaise kippendijtjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 05/28/2020 - 18:20
Bereidingswijze
Kippendijtjes kruiden met peper en zout.
Olie verhitten in wok of koekenpan. Kip hierin goudbruin en bijna gaar bakken (plm. 15 minuten). Regelmatig draaien. Kip uit de pan halen en apart zetten.

In de overgebleven olie de sjalot-snippers, knoflook en Spaanse peper of sambal oelek enkele minuten bakken. Gemalen koriander 1 minuut meebakken.
Kippendijtjes weer in de pan doen.
Vissaus toevoegen en alles goed door elkaar mengen.
Laat de kippendijtjes nu in plm. 15 tot 20 minuten langzaam gaar worden.
.

Afbeelding
Pittige Thaise kippendijtjes
Pittige Thaise kippendijtjes
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze pittige Thaise kippendijtjes zijn heel snel klaar met weinig ingrediƫnten. Wij hebben dit gegeten met die lekkere sticky shiitake paddenstoelen uit de wok. Een heerlijke combinatie en weer eens iets anders.
Ingrediƫnten
4 stukjes kippendij
1 Spaanse peper, zonder pitjes gesnipperd of 1 theelepel sambal oelek
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
Peper, zout
2 sjalotjes, gesnipperd
2 eetlepels arachideolie
1 eetlepels Thaise vissaus
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
Leuke tips
Wij vonden dit heel lekker met de sticky shiitake paddenstoelen uit de wok.
https://www.smulweb.nl/recepten/1479689/Sticky-shiitake-paddenstoelen-uit-de-wok
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1479691
Homepage ID
886977
Teller
224
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Histaminevrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid