Bereidingswijze
Dressing:
Klop de azijn, olijfolie, gesnipperde rode ui, zout, peper, mosterd en honing goed door elkaar.
Meng de bietenblokjes door de dressing en laat de bietjessalade minimaal 30 minuten (liever langer) hierin marineren. Af en toe omscheppen.
Opmaak :
Verdeel de rucola aan de buitenzijden over platte schaal.
Verdeel de gemarineerde bietensalade hierover.
Strooi de gehakte walnoten en de verkruimelde feta over de salade. Ganeer met de halve ringen rode ui.
Klop de azijn, olijfolie, gesnipperde rode ui, zout, peper, mosterd en honing goed door elkaar.
Meng de bietenblokjes door de dressing en laat de bietjessalade minimaal 30 minuten (liever langer) hierin marineren. Af en toe omscheppen.
Opmaak :
Verdeel de rucola aan de buitenzijden over platte schaal.
Verdeel de gemarineerde bietensalade hierover.
Strooi de gehakte walnoten en de verkruimelde feta over de salade. Ganeer met de halve ringen rode ui.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gekookte rode bietjes in blokjes, plm. 30 minuten (liever nog langer) gemarineerd in een lekkere dressing met rode uien. Opgediend met rucola, verkruimelde feta en grof gehakte walnoten.
Ingrediƫnten
350 gram rode bietjes, voorgekookt in kleine blokjes
Plm. 50 gram gewassen rucola
Plm. 35 gram walnoten, grof gehakt
Plm. 75 gram feta , in kleine stukjes
2 eetlepels witte balsamicoazijn
3 eetlepels extra vergine olijfolie
1 rode ui, gesnipperd ( hou een paar dunne halve ringen voor het garneren apart)
zout en peper
1 afgestreken eetlepel mosterd
1 eetlepel vloeibare (acacia)honing
Plm. 50 gram gewassen rucola
Plm. 35 gram walnoten, grof gehakt
Plm. 75 gram feta , in kleine stukjes
2 eetlepels witte balsamicoazijn
3 eetlepels extra vergine olijfolie
1 rode ui, gesnipperd ( hou een paar dunne halve ringen voor het garneren apart)
zout en peper
1 afgestreken eetlepel mosterd
1 eetlepel vloeibare (acacia)honing
Hulpmiddelen & keukengerei
schaal om de bietensalade aan te maken
platte schaal voor het opdienen
platte schaal voor het opdienen
Leuke tips
Lekker met knapperige gebakken aardappelen.
Niet vegetariƫrs kunnen er een gebakken visje of een lekkere karbonade of speklapje bij eten.
Niet vegetariƫrs kunnen er een gebakken visje of een lekkere karbonade of speklapje bij eten.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1479525
Homepage ID
886977
Teller
611
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid