Bereidingswijze
Gehakt mengen met peper, zout, paneermeel en ei. Hiervan kleine gehaktballetjes maken.
Verhit de olie in de pan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook glazig. Bak het laurierblaadje ook even mee.
Voeg de champignons en de paprika toe en bak deze plm. 5 minuten mee.
Voeg de tomatenblojes en de crème fraîche toe en roer alles goed door elkaar.
Maak op smaak met de vekruimelde bouillontablet en Provencaalse kruiden.
Proef of er eventueel nog peper en zout bij moet.
Garneer met gehakte peterselie of basilicum.
Verhit de olie in de pan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook glazig. Bak het laurierblaadje ook even mee.
Voeg de champignons en de paprika toe en bak deze plm. 5 minuten mee.
Voeg de tomatenblojes en de crème fraîche toe en roer alles goed door elkaar.
Maak op smaak met de vekruimelde bouillontablet en Provencaalse kruiden.
Proef of er eventueel nog peper en zout bij moet.
Garneer met gehakte peterselie of basilicum.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik had een half bakje crème fraîce, een halve paprika en een deel champignons over in de koelkast.
Dat moest op en zo ontstonden deze lekkere gehaktballetjes in een romige saus.
Wij hebben dit gegeten met spätzle (Oostenrijkse pasta), maar smaakt prima bij bijna alle soorten Italiaanse pasta.
Het is een ruime hoeveelheid voor 2 personen denk ik. Wij hadden dan ook iets over.
Dat moest op en zo ontstonden deze lekkere gehaktballetjes in een romige saus.
Wij hebben dit gegeten met spätzle (Oostenrijkse pasta), maar smaakt prima bij bijna alle soorten Italiaanse pasta.
Het is een ruime hoeveelheid voor 2 personen denk ik. Wij hadden dan ook iets over.
Ingrediënten
Gehaktballetjes
250 gram gemengd gehakt
1 1/2 eetlepel paneermeel
zout, peper
1/2 losgeklopt ei of een scheutje melk
2 eetlepels zonnebloemolie
Saus
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1/2 rode paprika, in stukjes
plm. 125 gram champignons in plakjes
1/2 blikje tomatenblokjes (plm. 200 gram)
1 laurierblaadje
1 afgestreken eetlepel Provencaalse kruiden
1/2 verkruimelde vleesbouillontablet
100 ml crème fraîche
peper, zout
gehakte peterselie of basilicum
250 gram gemengd gehakt
1 1/2 eetlepel paneermeel
zout, peper
1/2 losgeklopt ei of een scheutje melk
2 eetlepels zonnebloemolie
Saus
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1/2 rode paprika, in stukjes
plm. 125 gram champignons in plakjes
1/2 blikje tomatenblokjes (plm. 200 gram)
1 laurierblaadje
1 afgestreken eetlepel Provencaalse kruiden
1/2 verkruimelde vleesbouillontablet
100 ml crème fraîche
peper, zout
gehakte peterselie of basilicum
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan of grote koekenpan
Leuke tips
Lekker met pasta.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1479387
Homepage ID
886977
Teller
207
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid