Bereidingswijze
Verwijder het bot van circa 500 gr varkenskarbonade en snijd het in hapklare stukjes. Bestrooi het vlees rondom met wat zout en peper.
Verhit de olie in een hapjespan en bak het vlees in plm. 5 minuten rondom bruin.
Voeg na 5 minuten de ui en knoflook toe en bak deze 2 minuten mee.
Voeg 1 tl nootmuskaat en 1 tl ketoembar toe en meng goed door het geheel.
Voeg vervolgens ongeveer 5 el ketjap manis toe en vermeng goed met het vlees.
Schenk ongeveer 250-300 ml (warm) water toe en het sap van een 1/2 citroen.
Voeg ook 2 salam blaadjes toe (ik heb laurierblaadjes gebruikt).
Laat het geheel nu ongeveer 40-45 minuten zachtjes pruttelen met het deksel van de pan of schuin op de pan. Als het vocht grotendeels is opgenomen dan is het goed. Voeg eventueel wat extra ketjap toe.
Verhit de olie in een hapjespan en bak het vlees in plm. 5 minuten rondom bruin.
Voeg na 5 minuten de ui en knoflook toe en bak deze 2 minuten mee.
Voeg 1 tl nootmuskaat en 1 tl ketoembar toe en meng goed door het geheel.
Voeg vervolgens ongeveer 5 el ketjap manis toe en vermeng goed met het vlees.
Schenk ongeveer 250-300 ml (warm) water toe en het sap van een 1/2 citroen.
Voeg ook 2 salam blaadjes toe (ik heb laurierblaadjes gebruikt).
Laat het geheel nu ongeveer 40-45 minuten zachtjes pruttelen met het deksel van de pan of schuin op de pan. Als het vocht grotendeels is opgenomen dan is het goed. Voeg eventueel wat extra ketjap toe.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb schouderkarbonade gebruikt en het bot verwijderd. Je kunt hiervoor ook procureurlapjes gebruiken (ontbeende schouderkarbonade). Het lekkerste is varkensvlees met wat vet erin. (Speklapjes kunnen ook heel goed).
Babi smoor is heel snel te bereiden, maar je moet rekenen op plm. 1 uur zachtjes sudderen.
Je kunt dit ook in de slowcooker doen. Kies dan op 4 uur op stand low.
Babi smoor is heel snel te bereiden, maar je moet rekenen op plm. 1 uur zachtjes sudderen.
Je kunt dit ook in de slowcooker doen. Kies dan op 4 uur op stand low.
Ingrediƫnten
500 g varkenskarbonade
2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
3 tenen knoflook, gesnipperd
2 salam blaadjes ( ik heb laurier gebruikt)
1 ui of 2 sjalotten, gesnipperd
1/2 citroen (sap)
1 tl ketoembar (gemalen koriander)
1 tl nootmuskaat
5 el ketjap manis (zoete ketjap)
2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
3 tenen knoflook, gesnipperd
2 salam blaadjes ( ik heb laurier gebruikt)
1 ui of 2 sjalotten, gesnipperd
1/2 citroen (sap)
1 tl ketoembar (gemalen koriander)
1 tl nootmuskaat
5 el ketjap manis (zoete ketjap)
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan
Leuke tips
Wij hebben dit gegeten met mijn recept :
https://www.smulweb.nl/recepten/1479381/Aziatische-eiermie-met-veel-groenten-en-roerei-super-gezond-en-lekker en dat was verrukkelijk.
Ook lekker met rijst en https://www.smulweb.nl/recepten/1383391/Sperziebonen-met-paprika-in-pindasaus of https://www.smulweb.nl/recepten/1423673/Sperziebonen-in-een-pittige-kokossaus.
https://www.smulweb.nl/recepten/1479381/Aziatische-eiermie-met-veel-groenten-en-roerei-super-gezond-en-lekker en dat was verrukkelijk.
Ook lekker met rijst en https://www.smulweb.nl/recepten/1383391/Sperziebonen-met-paprika-in-pindasaus of https://www.smulweb.nl/recepten/1423673/Sperziebonen-in-een-pittige-kokossaus.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1479383
Homepage ID
886977
Teller
2786
Bron
https://smaakmenutie.nl/babi-smoor/
Drank
Uit
Bookmarked
37
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Gelegenheid