Bereidingswijze
--> Snijd de avocado's in helften en verwijder de pit. (Met de pit kun je nog wat leuks!)
--> Haal met een theelepel voorzichtig het vruchtvlees uit de avocado. Let er op dat je een heel dun laagje vruchtvlees laat zitten. Dit zorgt ervoor dat de avocado schil niet inzakt.
--> Snijd het vruchtvlees van de avocado grof in stukjes. Hou 2 cherry tomaatjes heel en snij de rest fijn. Knijp 1 limoen uit. Hak 2/3 van de koriander fijn.
--> Meng de avocado, cherry tomaatjes, de helft van het limoensap, koriander, de helft van de garnalen en 1 eetlepel mayonaise in 1 kom. Breng op smaak met de cayenne peper en zout. Als je wilt kun je nu fijngesneden knoflook of de snuf knoflookpoeder toevoegen. Je kan het helemaal prakken tot een mousse maar een beetje chuncky vind ik m het lekkerst.
--> Vul de avocado's met het mengsel. Kijk van tevoren goed hoeveel je hebt om te verdelen.
--> Meng de overige eetlepel mayonaise met het overgebleven limoensap.
(ALS HET JE NIET UITMAAKT HOE JE HET PRESENTEERT BEN JE NU KLAAR!)
--> Per bord leg je 2 avocadohelften neer. Pak de limoen en snijd deze in kleine schijfjes (Ze moeten dik genoeg zijn om te blijven staan). Plaats per avocadohelft 1 limoenschijfje aan de brede kant van de avocado.
--> Pak de 2 cherry tomaatjes en snijd deze voorzichtig doormidden. Plaats steeds 1 halve cherry tegen het limoenschijfje aan.
--> Voeg wat druppeltjes of streepjes van het mayo-limoenmengsel toe. Ik heb het gewoon een beetje willekeurig over het bord verspreid. Ik gebruik hiervoor een knijpflesje.
--> Pak de overgebleven koriander takjes. leg deze tegen de tomaat en limoen aan op elke avocadohelft. Voor een springend effect moet je er voor zorgen dat je zoveel mogelijk omhoog bouwt. Leg de koriander takjes dus niet plat neer.
--> Rasp wat van de overgebleven limoen over het bord voor de extra touch.
--> Haal met een theelepel voorzichtig het vruchtvlees uit de avocado. Let er op dat je een heel dun laagje vruchtvlees laat zitten. Dit zorgt ervoor dat de avocado schil niet inzakt.
--> Snijd het vruchtvlees van de avocado grof in stukjes. Hou 2 cherry tomaatjes heel en snij de rest fijn. Knijp 1 limoen uit. Hak 2/3 van de koriander fijn.
--> Meng de avocado, cherry tomaatjes, de helft van het limoensap, koriander, de helft van de garnalen en 1 eetlepel mayonaise in 1 kom. Breng op smaak met de cayenne peper en zout. Als je wilt kun je nu fijngesneden knoflook of de snuf knoflookpoeder toevoegen. Je kan het helemaal prakken tot een mousse maar een beetje chuncky vind ik m het lekkerst.
--> Vul de avocado's met het mengsel. Kijk van tevoren goed hoeveel je hebt om te verdelen.
--> Meng de overige eetlepel mayonaise met het overgebleven limoensap.
(ALS HET JE NIET UITMAAKT HOE JE HET PRESENTEERT BEN JE NU KLAAR!)
--> Per bord leg je 2 avocadohelften neer. Pak de limoen en snijd deze in kleine schijfjes (Ze moeten dik genoeg zijn om te blijven staan). Plaats per avocadohelft 1 limoenschijfje aan de brede kant van de avocado.
--> Pak de 2 cherry tomaatjes en snijd deze voorzichtig doormidden. Plaats steeds 1 halve cherry tegen het limoenschijfje aan.
--> Voeg wat druppeltjes of streepjes van het mayo-limoenmengsel toe. Ik heb het gewoon een beetje willekeurig over het bord verspreid. Ik gebruik hiervoor een knijpflesje.
--> Pak de overgebleven koriander takjes. leg deze tegen de tomaat en limoen aan op elke avocadohelft. Voor een springend effect moet je er voor zorgen dat je zoveel mogelijk omhoog bouwt. Leg de koriander takjes dus niet plat neer.
--> Rasp wat van de overgebleven limoen over het bord voor de extra touch.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik ben dus flexitariër (zoveel mogelijk zonder vlees) maar vis eet ik wel. Ach wat ben ik er dol op. Helaas is het voor elke student wel een uitzondering om vis te eten, zo ook voor mij. Als ik dus vis eet, maak ik er wel wat bijzonders van zodat ik er extra van kan genieten. Mijn vriend en familie vinden dat overigens ook helemáál niet erg. Dit gerecht is geschikt voor elke avocado-liefhebbende millennial maar geïnspireerd op de garnalencocktail die ik elk jaar met oma maakte voor het kerstdiner. Deze foto is overigens gemaakt tijdens een diner voor twee met verse vis van de visboer in de Markthal in Rotterdam. Als je net als ik een foodie bent, is een bezoekje aan de Markthal het echt waard! (Na corona uiteraard)
Fun fact: Mensen worden soms afgeschrikt door de avocado omdat het veel vet bevat. Maar dit zijn de essentiële gezonde vetten zoals de omega-3 en de omega-6. Die hebben we dus nodig!! Daarnaast bevat de avocado ook veel vitamientjes (C, B6, B11, Pro-Vitamine A, D en E). Heerlijk gezond dus en niks om bang voor te zijn maar zoals bij de meeste vetrijke producten geldt; alles met mate!
https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/waarom-is-avocado-gezond-.aspx
https://www.vitamine-info.nl/alle-vitamines-en-mineralen-op-een-rij/
https://www.markthal.nl/
Fun fact: Mensen worden soms afgeschrikt door de avocado omdat het veel vet bevat. Maar dit zijn de essentiële gezonde vetten zoals de omega-3 en de omega-6. Die hebben we dus nodig!! Daarnaast bevat de avocado ook veel vitamientjes (C, B6, B11, Pro-Vitamine A, D en E). Heerlijk gezond dus en niks om bang voor te zijn maar zoals bij de meeste vetrijke producten geldt; alles met mate!
https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/waarom-is-avocado-gezond-.aspx
https://www.vitamine-info.nl/alle-vitamines-en-mineralen-op-een-rij/
https://www.markthal.nl/
Ingrediënten
--> 2 rijpe avocado's (Gouden tip: haal ze bij het kleine turkse winkeltje of een andere buitenlandse winkel. Goedkoper en vaak 10x lekkerder)
--> 100 gram hollandse garnalen
--> Handje cherry tomaten (Ik denk dat ik er meestal 6 a 7 gebruik)
--> 2 eetlepels mayonaise
--> klein bosje verse koriander (als je dat naar zeep vindt smaken, vervang het dan met verse dille)
--> snufje cayenne peper (normale peper kan ook hoor maar vind ik zelf minder)
--> 1 theelepel zeezout
--> 2 limoenen
Optioneel: Ik ben een knoflook-lover dus als jij dit ook hebt, wees niet bang om een klein teentje knoflook of een snuf knoflookpoeder toe te voegen.
--> 100 gram hollandse garnalen
--> Handje cherry tomaten (Ik denk dat ik er meestal 6 a 7 gebruik)
--> 2 eetlepels mayonaise
--> klein bosje verse koriander (als je dat naar zeep vindt smaken, vervang het dan met verse dille)
--> snufje cayenne peper (normale peper kan ook hoor maar vind ik zelf minder)
--> 1 theelepel zeezout
--> 2 limoenen
Optioneel: Ik ben een knoflook-lover dus als jij dit ook hebt, wees niet bang om een klein teentje knoflook of een snuf knoflookpoeder toe te voegen.
Hulpmiddelen & keukengerei
Knijpflesje (optioneel)
Rasp (optioneel)
Rasp (optioneel)
Leuke tips
Nu super populair: Bewaar de pit en verander het in een avocado plant! Hoe? Zo: https://www.thisisjoan.nl/2018/03/avocadoplant-kweken/
Nog een mooie tip voor verse kruiden: Vind je het nou zonde om verse kruiden te kopen omdat het snel bederft? Daar kunnen we wat aan doen: Hak de verse kruiden een beetje fijn en doe ze in een ijsklontjesvorm. Vul de vormpjes dan met olijfolie, bedek de vorm met vershoudfolie (tegen ijskristallen) en vries dit minimaal 1 nacht in. Daarna kun je de blokjes rechtstreeks vanuit de vriezer in de pan doen et voila!
Voor de opmaak: Dit vergt oefening. Probeer er in ieder geval voor te zorgen dat de avocado de hoofdrol speelt. Dit doe je door te spelen met de kleur van het bord. Ik heb bijvoorbeeld gekozen voor een felle lichtblauwe kleur maar met een wit bord kom je er ook.
Nog een mooie tip voor verse kruiden: Vind je het nou zonde om verse kruiden te kopen omdat het snel bederft? Daar kunnen we wat aan doen: Hak de verse kruiden een beetje fijn en doe ze in een ijsklontjesvorm. Vul de vormpjes dan met olijfolie, bedek de vorm met vershoudfolie (tegen ijskristallen) en vries dit minimaal 1 nacht in. Daarna kun je de blokjes rechtstreeks vanuit de vriezer in de pan doen et voila!
Voor de opmaak: Dit vergt oefening. Probeer er in ieder geval voor te zorgen dat de avocado de hoofdrol speelt. Dit doe je door te spelen met de kleur van het bord. Ik heb bijvoorbeeld gekozen voor een felle lichtblauwe kleur maar met een wit bord kom je er ook.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Mediterraan
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1479275
Homepage ID
2922525
Teller
828
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid