Bereidingswijze
Pesto maken kan prima met een keukenmachine, maar bereid in de vijzel wordt de smaak ervan intenser.
Pluk de steeltjes van de basilicum en doe het blad (gewassen en drooggeslagen) met fijngesneden knoflook en een paar korrels zeezout in een vijzel.
Stamp en wrijf het tot moes. Ontvel een vleestomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg met 50 gr grof gehakte amandelen toe en stamp deze ook fijn. Roer er tot slot, scheut voor scheut, zoveel olijfolie door tot de pesto lekker smeuig is. Breng op smaak met zout en peper.
Pluk de steeltjes van de basilicum en doe het blad (gewassen en drooggeslagen) met fijngesneden knoflook en een paar korrels zeezout in een vijzel.
Stamp en wrijf het tot moes. Ontvel een vleestomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg met 50 gr grof gehakte amandelen toe en stamp deze ook fijn. Roer er tot slot, scheut voor scheut, zoveel olijfolie door tot de pesto lekker smeuig is. Breng op smaak met zout en peper.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Recept Allerhande juni 2005
Ingrediƫnten
1 potje basilicum of 2 zakjes
1 knoflook, fijngehakt
een paar korrels zeezout
1 grote vleestomaat
50 gr grof gehakt amandelen
zout en peper
olijfolie
1 knoflook, fijngehakt
een paar korrels zeezout
1 grote vleestomaat
50 gr grof gehakt amandelen
zout en peper
olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
Vijzel of staafmixer
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1479219
Homepage ID
1360476
Teller
0
Bron
Allerhande juni 2005
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid