Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Kook de aardappelen gaar in water met zout en laat ze goed droogstomen.
Verhit in een wok of hapjespan de boter.
Bak hierin de spekreepjes bruin. Voeg de ui- en knoflooksnippers toe en bak even mee tot glazig.
Bak het kerriepoeder ook 2 minuten mee tot het goed gaat geuren.
Voeg de andijvie beetje bij beetje erbij. Steeds goed omscheppen.
Roer het paneermeel door de andijvie zodat het vocht wordt opgenomen.
Maak de andijvie op smaak met peper, zout, sambal badjak en ketjap manis.
Stamp de aardappelen fijn. Roer de andijvie door de gestampte aardappelen (Geen vocht toevoegen want de andijvie bevat al genoeg vocht.)
Verdeel de andijviestamppot over de ovenschaal.
Maak 3 kuiltjes in de stamppot.
Breek een ei in elk kuiltje (zie foto)
Strooi de geraspte kaas over de ovenschotel.
Zet de schaal plm. 30 tot 35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Kook de aardappelen gaar in water met zout en laat ze goed droogstomen.
Verhit in een wok of hapjespan de boter.
Bak hierin de spekreepjes bruin. Voeg de ui- en knoflooksnippers toe en bak even mee tot glazig.
Bak het kerriepoeder ook 2 minuten mee tot het goed gaat geuren.
Voeg de andijvie beetje bij beetje erbij. Steeds goed omscheppen.
Roer het paneermeel door de andijvie zodat het vocht wordt opgenomen.
Maak de andijvie op smaak met peper, zout, sambal badjak en ketjap manis.
Stamp de aardappelen fijn. Roer de andijvie door de gestampte aardappelen (Geen vocht toevoegen want de andijvie bevat al genoeg vocht.)
Verdeel de andijviestamppot over de ovenschaal.
Maak 3 kuiltjes in de stamppot.
Breek een ei in elk kuiltje (zie foto)
Strooi de geraspte kaas over de ovenschotel.
Zet de schaal plm. 30 tot 35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tijdens het koken ontstond deze Indisch gekruide ovenschotel andijvie met aardappelen, spekreepjes en eieren. Een pittige ovenschotel die we allebei erg lekker vonden.
Wil je de schotel liever vegetarisch laat dan de spekreepjes weg.
Wil je de schotel liever vegetarisch laat dan de spekreepjes weg.
Ingrediƫnten
plm. 500 gram andijvie, gewassen in repen gesneden
plm. 700 gam kruimige aardappelen
20 gram roomboter
100 gram magere spekreepjes
1 flinke ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
1/2 eetlepel sambal badjak (of meer naar smaak)
1 eetlepel ketjap manis (zoete ketjap)
2 eetlepels paneermeel
peper, zout
3 eieren
geraspte kaas naar smaak
plm. 700 gam kruimige aardappelen
20 gram roomboter
100 gram magere spekreepjes
1 flinke ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
1/2 eetlepel sambal badjak (of meer naar smaak)
1 eetlepel ketjap manis (zoete ketjap)
2 eetlepels paneermeel
peper, zout
3 eieren
geraspte kaas naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
1 pan voor de aardappelen
hapjespan of wok voor de andijvie etc.
ovenschotel
aardappelstamper
hapjespan of wok voor de andijvie etc.
ovenschotel
aardappelstamper
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1479135
Homepage ID
886977
Teller
1101
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Gelegenheid