Panna cotta met rood fruit coulis en kletskop

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 05/10/2020 - 19:19
Bereidingswijze
Begin met het maken van de panna cotta. Week de gelatine in koud water. Doe de slagroom in een pannetje en verwarm tot lauw warm. Los de suiker erin op. Knijp de gelatine uit en voeg het bij de warme slagroom. Als het is opgelost meteen laten afkoelen.

Roer in een andere kom de Griekse yoghurt los. Als de room wat is afgekoeld voeg je dit bij de yoghurt terwijl je gelijk goed roert. Roer tot het een mooi glad mengsel is. Verdeel over glazen of vormpjes en zet 2-3 uur in de koelkast.

Doe de bosvruchten in een pannetje met een scheutje water en laat 15 minuten zachtjes pruttelen tot alles zacht is. Roer de poedersuiker erdoor. Doe alles in een zeef en druk het erdoorheen tot je een gladde saus krijgt. Zet in de koelkast tot gebruik.

Bouw de panna cotta nu op. Verdeel de fruitcoulis over de glaasjes en breek er stukjes kletskop overheen.
Afbeelding
Panna cotta met rood fruit coulis en kletskop
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk nagerecht. Ooit opgeslagen via Pinterest, maar de site met de inhoud is niet meer beschikbaar. Vereenvoudigde uitvoering.Oorspronkelijk met zelfgemaakte kletskoppen.
Ingrediƫnten
250 ml slagroom
250 ml Griekse yoghurt
70 g suiker
3 blaadjes gelatine
1 zakje vanillesuiker
1 doosje diepvries bosvruchten
1 el poedersuiker
kletskoppen
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1479117
Homepage ID
2253043
Teller
97
Bron
welke.nl
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
judith65live
Gelegenheid