Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet de vorm in met een beetje olie.
Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak hierin de spekreepjes lichtbruin.
Voeg de champignons toe en bak ca. 5 min. mee. Bak de sjalotsnippers en de knoflook ook even mee.
Meng de fijn gesnipperde prei en de gehakte peteselie hierdoor
Klop de eieren los met de kwark of zure room..
Roer 1/3 deel van de kaas door de eieren.
Breng op smaak met peper, zout en gedroogde oregano.
Schep het champignon-spek-mengsel in de ingevette taartvorm.
Schenk het eimengsel erover en strijk glad.
Bestrooi met de rest van de kaas.
Bak de frittata in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.
Vet de vorm in met een beetje olie.
Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak hierin de spekreepjes lichtbruin.
Voeg de champignons toe en bak ca. 5 min. mee. Bak de sjalotsnippers en de knoflook ook even mee.
Meng de fijn gesnipperde prei en de gehakte peteselie hierdoor
Klop de eieren los met de kwark of zure room..
Roer 1/3 deel van de kaas door de eieren.
Breng op smaak met peper, zout en gedroogde oregano.
Schep het champignon-spek-mengsel in de ingevette taartvorm.
Schenk het eimengsel erover en strijk glad.
Bestrooi met de rest van de kaas.
Bak de frittata in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een frittata is een Italiaans recept met voornamelijk eieren en groenten.
Frittata is ontstaan uit armoede zoals veel gerechten in Italië.
Een frittata wordt meestal in de oven gemaakt.
Je kunt de frittata vullen met allerlei groenten, vleesresten en ook met een restant deegwaren.
Frittata is ontstaan uit armoede zoals veel gerechten in Italië.
Een frittata wordt meestal in de oven gemaakt.
Je kunt de frittata vullen met allerlei groenten, vleesresten en ook met een restant deegwaren.
Ingrediënten
1 eetlepel zonnebloemolie
75 gram magere gerookte spekeepjes
1 sjalotje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
200 gram witte champignons, in plakjes
1 dunne prei, in kleine stukjes
4 eieren (M)
125 gram magere kwark of zure room
Peper, zout naar smaak
1 theelepel gedroogde oregano
2 eetlepels gehakte peterselie
plm. 75 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
75 gram magere gerookte spekeepjes
1 sjalotje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
200 gram witte champignons, in plakjes
1 dunne prei, in kleine stukjes
4 eieren (M)
125 gram magere kwark of zure room
Peper, zout naar smaak
1 theelepel gedroogde oregano
2 eetlepels gehakte peterselie
plm. 75 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
Taartvorm van plm. 20 cm doorsnede voor 2 personen.
voor 4 personen met de dubbele hoeveelheid aan ingrediënten, heb je een taartvorm van 26 cm doorsnede nodig
voor 4 personen met de dubbele hoeveelheid aan ingrediënten, heb je een taartvorm van 26 cm doorsnede nodig
Leuke tips
Wij hebben dit gegeten met gebakken aardappelen en een lekkere bak kropla.
Probeer eens: https://www.smulweb.nl/recepten/1445945/Kropsla-zoals-mijn-moeder-die-maakte
Probeer eens: https://www.smulweb.nl/recepten/1445945/Kropsla-zoals-mijn-moeder-die-maakte
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1479015
Homepage ID
886977
Teller
46
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid