Risotto met gebakken champignons lenteuitjes en verse knoflook

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 05/02/2020 - 16:36
Bereidingswijze
3 eetlepels olijfolie verwarmen in een pan met dikke bodem of hapjespan. Sjalot-snippers hierin glazig bakken.
Risottorijst toevoegen en al omscheppend op lage warmtebron meebakken tot alle korrels glanzen. Wijn toevoegen. Risotto aan de kook brengen.
Als de wijn is opgenomen steeds een beetje warme bouillon beetje bij beetje toevoegen. Steeds als de vorige hoeveelheid is opgenomen door de rijst.
Rijst plm. 20 min. zachtjes laten koken. Regelmatig roeren.
Mocht de rijst te droog worden dan meer bouillon toevoegen. De rijst moet vochtig blijven.

Ondertussen 1 eetlepel olijfolie verhitten in een koekenpan.
Hierin de champignons lichtbruin bakken. Knoflook en lente-uitjes plm. 2 minuten meebakken. Alles met elkaar de laatste 5 minuten door de risotto roeren.
Vlak voor het opdienen de roomboter en de peterselie door de risotto mengen.
Op smaak maken met peper en zout.
Opdienen met grof geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino of dunne plakjes (dunschiller!).

Afbeelding
Risotto met gebakken champignons lenteuitjes en verse knoflook
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
In Italië is risotto een voorgerecht. Wij eten dit als hoofdgerecht. Lekker met een salade en voor de niet-vegetariër een stukje vlees of vis.
Ook deze risotto vonden we weer erg lekker. E'n van de vele risotto-maaltijden die ik al gemaakt heb.
Ingrediënten
3 + 1 eetlepels olijfolie
300 gram risotto rijst
1 sjalotje (gesnipperd)
1/8 ltr droge witte wijn
2 teentjes verse knoflook (gesnipperd)
plm. 1/2 ltr. warme paddenstoelenbouillon van tablet
200 gram witte champignons, in grovere stukken gesneden
4 lente-uitjes, in smalle ringetjes
3 flinke eetlepels gehakte peterselie
20 gram roomboter (in kleine stukjes)
75 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan of pan met dikke bodem
koekenpan
Leuke tips
In plaats van paddenstoelenbouillon (verkrijgbaar bij AH) kun je ook kippenbouillon, kruidenbouillon of groentebouillontabletten gebruiken. Nog lekkerder een eigengemaakte bouillon natuurlijk,
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1478943
Homepage ID
886977
Teller
451
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid