Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 gr. Ris de naaldjes van 1 takje rozemarijn en hak ze fijn. Meng de appelmoes met de knoflook, honing en fijngesneden rozemarijn. Breng op smak met zout en peper. Knip het netje los van de rollade en bestrijk de rollade rondom met de helft van de glazing. Bedek de rollade in de breedte met plakken ontbijtspek. Bestrijk het spek vervolgens met de overige glazing. Leg het takje rozemarijn op de rollade en knoop het vlees op met keukengaren: knip 5 stukken keukengaren van circa 30 cm.
Knoop de eerste draad in het midden en knoop de andere draden op gelijke afstand van elkaar.
Bak de rollade in de oven in ca 45 minuten gaar en goudbruin.
Neem de rollade uit de oven en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie
Knoop de eerste draad in het midden en knoop de andere draden op gelijke afstand van elkaar.
Bak de rollade in de oven in ca 45 minuten gaar en goudbruin.
Neem de rollade uit de oven en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
vleesgerecht
Ingrediƫnten
2 takjes rozemarijn
3 el appelmoes
2 teentjes knoflook
1 el honing
1 varkensrollade
125 gr ontbijtspek
3 el appelmoes
2 teentjes knoflook
1 el honing
1 varkensrollade
125 gr ontbijtspek
Hulpmiddelen & keukengerei
keukengaren
aluminiumfolie
aluminiumfolie
Leuke tips
Lekker met aardappelpuree en sperzieboontjes.
Wijntip: Een volle witte wijn met een tikkeltje zoet: Stoney Creek Chardonnay-Semillon
Wijntip: Een volle witte wijn met een tikkeltje zoet: Stoney Creek Chardonnay-Semillon
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1478941
Homepage ID
2790971
Teller
0
Bron
Deen Magazine
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid