Bereidingswijze
Sperziebonen schoonmaken en beetgaar koken in water met zout.
Goed laten uitlekken in een vergiet.
Olie verhitten in de wok of grote koekenpan.
Gehakt hierin rul bakken. Kruiden met wat peper en zout
Sjalot-snippers en knoflook toevoegen en even meebakken tot glazig.
Sambal en kerriepoeder al omscheppend 2 minuten meebakken.
Prei en paprika toevoegen. Omscheppen en plm. 5 minuten bakken tot de prei beetgaar is.
Nu gaan de sperziebonen en de ketjap erbij.
Meng alles door elkaar en laat de bonen goed wam worden.
Poef en maak eventueel nog op smaak met wat peper of zout.
Goed laten uitlekken in een vergiet.
Olie verhitten in de wok of grote koekenpan.
Gehakt hierin rul bakken. Kruiden met wat peper en zout
Sjalot-snippers en knoflook toevoegen en even meebakken tot glazig.
Sambal en kerriepoeder al omscheppend 2 minuten meebakken.
Prei en paprika toevoegen. Omscheppen en plm. 5 minuten bakken tot de prei beetgaar is.
Nu gaan de sperziebonen en de ketjap erbij.
Meng alles door elkaar en laat de bonen goed wam worden.
Poef en maak eventueel nog op smaak met wat peper of zout.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker en snel deze sperziebonen met gehakt.
Alleen de sperziebonen even voorkoken en dan alles in de wok of grote koekenpan.
Alleen de sperziebonen even voorkoken en dan alles in de wok of grote koekenpan.
Ingrediënten
250 gram sperziebonen, schoongemaakt
½ prei, schoongemaakt in smalle halve ringetjes
2 sjalotjes, gesnipperd
1/2 rode paprika, gesnipperd
200 gram rundergehakt
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook, gesnipperd
3 eetlepels ketjap manis
peper, zout
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel kerriepoeder
½ prei, schoongemaakt in smalle halve ringetjes
2 sjalotjes, gesnipperd
1/2 rode paprika, gesnipperd
200 gram rundergehakt
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook, gesnipperd
3 eetlepels ketjap manis
peper, zout
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel kerriepoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
grote koekenpan of wok
pan voor de sperziebonen
vergiet
pan voor de sperziebonen
vergiet
Leuke tips
Lekker met rijst.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1478783
Homepage ID
886977
Teller
782
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Gelegenheid