Kaaspreisoep met gehakt Münsterländer Käselauchsuppe

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 04/23/2020 - 10:47
Bereidingswijze
Verhit de olie in de pan. Bak hierin het gehakt rul en lichtbruin.
Voeg de preiringen toe en bak deze plm. 3 minuten al omscheppend mee.
Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook.
Doe de smeerkaas en de roomkaas erbij. Laat de kaas al roerend smelten in de soep.
Laat de soep nu plm. 20 minuten zachtjes koken.
Voeg de crème fraîche toe. Roer de soep goed door.
Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een paar druppels worcestersaus.
Garneer de soep met gehakte peterselie.
Afbeelding
Kaaspreisoep met gehakt Münsterländer Käselauchsuppe
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Toen we nog maar kort in Duitsland woonden kregen we op een verjaardagsfeestje bij onze buren deze soep. We waren gelijk verkocht. Een heerlijke soep die ik nu al een paar keer heb gemaakt. Er bestaan ook van deze soep natuurlijk diverse recepten. De eerste keer heb ik de soep gemaakt volgens het recept van mijn buurvrouw. Later heb ik er wat variaties op gevonden.
Het is een gemakkelijk te maken soep. Snel klaar. Geen balletjes draaien. De smeerkaas smelt in de soep.
Ingrediënten
300 gram gemengd gehakt
2 eetlepels zonnebloemolie
2 middelgrote preien, in smalle halve ringen gesneden
750 ml vleesbouillon (van tablet)
150 gram smeerkaas naturel
100 gram roomkaas met knoflook en kruiden (bijv.boursin of paturain)
100 ml crème fraîche
peper, zout, nootmuskaat
paar druppels worcestersaus
gehakte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
Leuke tips
Lekker bij de lunch.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1478705
Homepage ID
886977
Teller
60
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid